§ 12 Rakennustarvikkeiden ja -puutavaran hankinta

Lataa 

PRIDno-2024-872

Päätöspäivämäärä

11.6.2024

Päätöksen tekijä

Hankintapäällikkö

Päätöksen peruste

 

Kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset:
Hankintaan liittyy useita kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimuksia, jotka on selvitetty tarkemmin liitteenä olevassa tarjousten vertailutaulukossa (Vertailu Rakennustarvikkeiden ja -puutavaran hakinta.pdf). 

Kelpoisuustarkistuksen perusteella todettiin, että saadut tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset.


Kokonaistaloudelliset valintakriteerit:
Valintaperusteena on kokonnaistaloudellinen edullisuus.

 

Molempien kohderyhmien pisteytys oli sama:

HINTA max 75 pistettä jakautuen seuraavasti:
- kohderyhmän nettohinnoiteltujen tuotteiden yhteishinta

Hintapisteet/kokonaishinnoittelu: halvin tarjottu kokonaishinta saa enimmät hintapisteet ja muut kokonaishinnat suhteutetaan halvimpaan hintaan (kaavalla: pienin annettu arvo/tarjottu arvo * maksimipisteet).

 

TOIMINNALLISET OMINAISUUDET max. 25 pistettä, jakautuen seuraavasti:

-  max 15 pistettä: mahdolliset toimitusmaksut €/km + muut toimituskulut 

- max 10 pistettä: rakennusmateriaalien tuoteryhmien alennusprosentit muista kuin tässä kohdetyhmässä mainituista tuotteista. Maininta mistä annetut alennusprosentit lasketaan. Annetut alennusprosentit ovat voimassa koko sopimuksen ajan.

Toiminnallisten ominaisuuksien arviointi:
Edellä mainitut toiminnalliset ominaisuudet arvioidaan 
(0–3) seuraavasti:
- enimmäkseen tavoitteiden vastainen = 0 p
- ei täysin vastaa tavoitetta = 1 p 
- vastaa käsitystä hyvästä tuotteesta = 2 p
- osoittaa merkittävää lisäarvoa = 3 p

 

Eniten arviointipisteitä saanut tarjous saa kriteerin täydet pisteet ja muut suhteessa siihen (kaavalla: maksimipisteet * ko. tarjouksen arviointipisteet/korkeimmat arviointipisteet). 

Toiminnallisten ominaisuuksien hintapisteet lasketaan yhteen hintapisteiden kanssa.

 

Tarjousten kokonaispisteet jakautuvat kohderyhmittäin aakkosjärjestyksessä seuraavasti:

Kohderyhmä 1 (rakennustarvikkeet)

DT-Finland Oy 90,45 p ja Saarikallion Oy Porin K-Rauta 100 p.

 

Kohderyhmä 2 (rakennuspuutavara)

DT-Finland Oy 96,25 p ja Saarikallion Oy Porin K-Rauta 92,35 p.

 

Liitteenä tarjouspyyntö ja tarjouksista laadittu vertailutaulukko.
 

Tarjousvertailu tulee viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6 §:n 3 momentin mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tarjoajilla on kuitenkin asianosaisina oikeus saada tieto tarjousvertailusta. Tämän jälkeenkään eivät liikesalaisuuden piiriin kuuluvat tiedot ole julkisia. Tarjotun palvelun kokonaishinta ei kuitenkaan ole liike- tai ammattisalaisuus.

Kuvaus

Hankinta koskee Porin kaupungin sekä mukana olevien yhteistoimintatahojen tarpeisiin hankittavia rakennustarvikkeita ja -puutavaraa. 


Sopimukset ovat tavoitteissa allekirjoittaa heti, kun hankintapäätös saa lainvoiman, ja ne ovat voimassa 31.5.2025 asti, jonka jälkeen mahdollinen 1 optiovuosi. Sopimukset asuvat voimaan kuitenkin vasta, kun ne on allekirjoitettu.

Kyseessä on Porin kaupunginhallituksen määrittämä yhteishankinta, jotka hankintapalvelut kilpailuttaa ja joista hankintapäällikkö tekee hankintapäätöksen. Hankintaa on valmisteltu Porin kaupungin teknisen toimialan edustajien kanssa.

 

Hankinnassa ovat mukana: Pori, Nakkila, Pomarkku ja Ulvila.

Tarvittaessa hankintaa tulee voida laajentaa hankintapalvelujen yhteistoiminta- ja yhteistyötahojen (mukaan lukien konserniyhtiöt) tarpeisiin; näissä tapauksissa tulee aina ensin olla yhteydessä Porin kaupungin hankintapalveluihin.

 

Hankinnan on EU-kynnysarvon ylittävä, arvioitu arvo n. 400 000 euroa koko sopimuskaudella, mukaan lukien optio. Hankinnasta on julkaistu hankintailmoitus Tarjouspalvelu.fi/Pori – portaalin kautta Hilmassa 3.5.2024. Tarjousaika päättyi 4.6.2024 klo 12.00. Hankintamenettely oli avoin. Osatarjoukset hyväksyttiin kohderyhmittäin, tarjoajan tuli tarjota kohderyhmän kaikkia tuotteita.

Hankinnasta muodostetaan puitejärjestely kohderyhmittäin seuraavasti:
Osa 1. Rakennustarvikkeet
Osa 2. Rakennuspuutavara.

 

Puitejärjestelyyn valitaan molempiin kohderyhmiin 2 eniten pisteitä saanutta tarjousta: valittujen sopimustoimittajien kanssa tehdään erilliset sopimukset. 

Puitejärjestelyn toimintamalli:
- puitejärjestelyssä noudatetaan alle 10 000 euron hankinnat voi hankkia sopimustoimittajilta vapaavalintaisesti, summan ylittäessä tilaajan tulee minikilpailuttaa hankinta valittujen sopimustoimittajien kesken.

Hankintayksikkö varaa itselleen mahdollisuuden kilpailuttaa suuret kertahankinnat (yli 60 000 euroa ja urakat) erikseen.

 

Määräaikaan mennessä tarjouksen antoivat:
DT-Finland Oy ja Saarikallion Oy Porin K-Rauta.
 

 

 

 

Päätös

Päätetään, edellä mainittujen kokonaistaloudellisten kriteerien perusteella, että rakennustarvikkeiden ja -puutavaran hankinnasta muodostetaan puitejärjestely ja sopimustoimittajiksi valitaan molempiin kohderyhmiin seuraavat toimittajat:
DT-Finland Oy ja Saarikallion Oy Porin K-Rauta. 

Sopimuskausi alkaa, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman ja sopimukset on allekirjoitettu. Sopimus on voimassa 31.5.2025 asti. Mahdollisesta option käyttöönotosta päätetään erikseen.

Allekirjoitus

Outi Karinharju, hankintapäällikkö, Hankintapalvelut, Talous- ja hallintoyksikkö

Organisaatiotieto

Talous- ja hallintoyksikkö