§ 16 Asiantuntijapalvelut Porin merituulikeskuksen kehittämiseen ja ekosysteemin koordinointiin

Lataa 

PRIDno-2024-2236

Päätöspäivämäärä

5.7.2024

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

Arviointitiimiin kuului 3 henkilöä. Arvioidut tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia ja kaikki tarjoajat ovat toiminnallisten asioiden puolesta kyvykkäitä toteuttamaan tarjouspyynnön kohteena olevat asiantuntijapalvelut. Firma-Rise Oy:n tarjous arvioitiin vahvimmaksi paikallisen toimintaympäristön tuntemuksen osalta. KPMG Oy Ab:n tarjous arvioitiin puolestaan parhaaksi asiantuntijuuden ja erityisosaamisen osalta. BearingPoint Finland Oy:n tarjouksessa esitetty asiantuntijatyön tuntihinta oli edullisin tuntihinnan (alv 0 %) ollessa 130 €/h. Firma-Rise Oy:n tarjoushinta oli 135 €/h ja KPMG Oy Ab:n 199 €/h.

Paikallisen toimintaympäristön tuntemuksen, tarjouspyynnön aihepiiriin liittyvän asiantuntijuuden ja erityisosaamisen sekä asiantuntijatyön tuntihinnan perusteella Firma-Rise Oy:n tarjouksen katsottiin vastaavan parhaiten tarjouspyynnön tavoitteisiin. Arvioinnit on kuvattu arviointikriteereittäin tarjousten vertailutaulukossa, joka on tämän pöytäkirjan liitteenä. Arviointiryhmä päättää edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein esittää asiantuntijapalveluiden toimittajaksi Firma-Rise Oy:tä.

Valitun tarjoajan kanssa tehdään kirjallinen hankintasopimus, joka syntyy vasta, kun sopimus on allekirjoitettu. Tarjouspyyntöä ja tarjousta käytetään sopimuksen teon pohjana

Kuvaus

Merituulikeskuksen kokonaisuutta täydentää alueen yritysten vahva toimialaosaaminen. Satama-alueelle sijoittuva 50 hehtaarin operointi- ja osaamiskeskittymä tulee tarjoamaan maissa tehtävää esiasennusta, kokoonpanoa ja varastointipalveluita Pohjanlahden merituulihankkeille. Lisäksi se toimii keskuksena voimaloiden huolto- ja ylläpitopalveluille sekä erikoisaluksille, jotka osallistuvat merituulivoimaloiden rakentamiseen. Merituulikeskuksen toteutuksesta vastaa Porin kaupunki yhteistyössä Porin Satama Oy:n, Suisto Kiinteistöt Oy:n, Enersense International Oyj:n, Olmar Pori Oy:n sekä Suomen Hyötytuuli Oy:n kanssa.

Asiantuntijan työ liittyy Porin kaupungin toteuttamaan Porin Merituulikeskus - ekosysteemi- ja kehityshankkeeseen, johon hankitaan asiantuntijapalvelua merituulikeskuksen toiminnan kehittämiseen sekä sen ympärille rakentuvan yritysten ja muiden toimijoiden muodostaman ekosysteemin koordinointiin. Hanke toteutetaan Satakuntaliiton myöntämällä Oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (JTF) -rahoituksella ja sen toteutusaika on 1.4.2024-31.3.2026.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta,​ hankinnan ennakoitu arvo on alle 60 000 €. Hankinta toteutettiin avoimena kansallisena hankintana Cloudia järjestelmässä.  Sopimuskausi kattaa kaksi vuotta. Sopimus tulee voimaan, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu.

Päätös

Päätän edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein, että asiantuntijapalvelut Porin merituulikeskuksen kehittämiseen ja ekosysteemin koordinointiin hankitaan Firma-Rise Oy:ltä.

Allekirjoitus

Lauri Inna, kaupunginjohtaja

Organisaatiotieto

Konsernipalvelut