§ 15 Porin kaupunkipyöräjärjestelmän käyttöoikeussopimuksen purkaminen

Lataa 

PRIDno-2020-1033

Päätöspäivämäärä

17.9.2024

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, infrayksikkö

Päätöksen peruste

Porin kaupunki on tarkastellut järjestämiään palveluita osana talouden tasapainottamistarvetta. Kaupunkipyöräjärjestelmä ei ole täysin vastannut odotuksia ja tekninen toimiala katsoo, että siitä luopuminen ei aiheuta merkittävää haittaa kaupunkilaisille ja siitä saatava vuosittainen hankintakustannus saadaan täysimääräisesti säästettyä ja näin kevennettyä kaupungin kulurakennetta.          

7.7.2020 allekirjoitetun yhteistyösopimuksen ja infrayksikön päällikön päätöksen 10.11.2022 § 3 mukaan Porin kaupungin ja Rolan Oy:n välillä on tällä hetkellä toistaiseksi voimassa oleva optiokausi kuuden kuukauden irtisanomisajalla. Sopimuksen irtisanomisilmoitus on lähetetty Rolan Oy:lle niin, että sopimus päättyy 28.11.2024. Sopimuksessa ei ole määritelty muita ehtoja sopimuksen purkamiselle.

Kuvaus

Kaupunkipyöräjärjestelmän käyttöönottoa Porissa esitettiin Porin kaupunginvaltuuston hyväksymässä ”Porin pysäköintipolitiikka 2030” -raportissa sekä kaupunginhallituksen hyväksymässä ”Porin kaupunkiseudun kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmassa”. Järjestelmän käyttöönotto oli myös yksi Teknisen toimialan palvelulupauksista vuonna 2020.

Infrajohtamisen toimintayksikkö kilpailutti kaupunkipyöräjärjestelmän käyttöoikeussopimuksen alkuvuodesta 2020. Kaupunkipyöräjärjestelmä toteutettiin kokonaispalveluna, jossa operaattori vastaa järjestelmästä (sovellus, maksut, datan keräys ja raportointi), pyöristä mukaan lukien huolto- ja korjaustyöt, pyöräasemista, varastoinnista ja asiakaspalvelusta. Infrayksikkö toimii toimeksiantajana sekä yleisten alueiden osalta luvan myöntäjänä.

Tarjouskilpailun perusteella Porin kaupunkipyöräjärjestelmän toimittajaksi valikoitui Rolan Oy (infrayksikön päällikön päätös 30.4.2020 §10).

Sopimuskausi oli 1.6.2020-31.10.2022. Sopimukseen sisältyi optio, josta tilaaja päättää hyvissä ajoin ennen varsinaisen sopimuskauden päättymistä. Syksyllä 2022 käytyjen neuvottelujen perusteella Porin kaupunki päätti jatkaa yhteistyösopimusta toistaiseksi voimassa olevalla optiokaudella kuuden kuukauden irtisanomisajalla (infrayksikön päällikön päätös 10.11.2022 § 3). 

Päätös

Päätän, että Yhteistyösopimus Porin kaupungin kaupunkipyöräjärjestelmästä Rolan Oy:n kanssa puretaan.  

Allekirjoitus

Toni Haapakoski, yksikön päällikkö, Tekninen toimiala, infrayksikkö 

Organisaatiotieto

Infrayksikkö