§ 23 Maauimalan aukion rakennussuunnittelu

Lataa 

PRIDno-2024-2547

Päätöspäivämäärä

27.8.2024

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, infrayksikkö

Päätöksen peruste

Kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset

Hankinnan kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset on selvitetty tarkemmin liitteenä olevassa vertailutaulukossa ja tarjouspyynnössä.

Kokonaistaloudelliset valintakriteerit

Tarjouspyynnössä määritettyjen vähimmäisvaatimusten täytyttyä halvin hinta

Tarjousten arviointi ja vertailu

Tarjousvertailu tehtiin 13.8.2024. Kaikki tarjoajat täyttivät tarjouspyynnössä esitetyt kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset. Halvimman tarjouksen antoi Ramboll Finland Oy.

Liitteet 

Tarjouspyyntö ja tarjouksista laadittu vertailutaulukko

 

Tarjousvertailu tulee viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 7 §:n 2 momentin mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tarjoajilla on kuitenkin asianosaisina oikeus saada tieto tarjousvertailusta. Tämän jälkeenkään eivät liikesalaisuuden piiriin kuuluvat tiedot ole julkisia. Tarjotun palvelun kokonaishinta ei kuitenkaan ole liike- tai ammattisalaisuus.

Kuvaus

Maauimala lähiympäristöineen on Porille merkittävä ja historiallinen virkistysalue Porin kansallisessa kaupunkipuistossa aivan keskustan kyljessä. Vuosien saatossa Maauimalan aluetta ovat muovanneet monet eri muutokset ja eteen tulleet käyttötarpeet. Myös ajankulu näkyy alueen rikkonaisessa yleiskuvassa. Siksi maauimalan aukion ympäristöä on päivitettävä nykyhetkeen sekä kehitettävä tulevaisuuden tarpeisiin. 

Maauimalan aukion uudistamisen yleissuunnitteluvaihe käynnistyi syksyllä 2023. Yleissuunnitteluvaiheessa oli mukana infrayksikön lisäksi kaupungin liikuntapalveluiden, Satakunnan Museon ja Porin kansallisen kaupunkipuiston edustajat. 
Maauimalan aukion yleissuunnitelmassa on esitetty ratkaisuja, joilla parannetaan alueella liikkumisen selkeyttä, turvallisuutta ja jäsennetään toimintojen sijoittelua sekä lisätään vähäpäästöisten kulkumuotojen käyttömahdollisuuksia. Toimivuutta tukevien ratkaisujen oheen on sijoitettu alueella kävijöiden viihtyvyyttä lisääviä elementtejä kuten alueen henkeen sopivia pinnoitteita ja vehreyttä lisääviä istutuksia, kalusteita ja roska-astioita sekä valaistusta.

Yleissuunnitelman luonnosteluvaihe päättyi keväällä 2024, jonka jälkeen yleissuunnitelmaehdotus kävi osallistamisvaiheen läpi asukkaille suunnatun avoimen kyselyn sekä esittelyvideon avulla. Lisäksi yleissuunnitelmasta lähetettiin lausuntopyynnöt Porin vanhus- ja vammaisneuvostoille sekä nuorisovaltuustolle. Kyselyllä kartoitettiin asukkaiden mielipiteitä ehdotettuihin uudistuksiin. Osallistamisvaiheen tuloksien pohjalta vahvistunut yleissuunnitelma toimii kohteen rakennussuunnittelun pohjana.

Maauimalan rakennussuunnittelua koskeva hankinta on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta. Tarjouskilpailu käytiin kevennettynä kilpailutuksena Sarastia Oy:n kilpailuttaman Yhdyskuntatekniikan konsultointipalvelut 2023 
475891 puitejärjestelyn sisällä, Tie-, katu-, alue- ja kunnallistekniset järjestelmät -osion sopimustoimittajien kesken. Hankinta toteutettiin rajoitetulla menettelyllä ja tarjouspyyntö lähetettiin sopimustoimittajille Tarjouspalvelu-toimittajaportaalin kautta 25.6.2024. Tarjousaika päättyi 8.8.2024 klo 12.00. Tarjouskilpailun valintaperusteena olivat tarjouspyynnössä esitetyt vähimmäisvaatimukset ja niiden täyttyessä halvin hinta.

Määräaikaan mennessä tarjouksen antoivat Destia Oy, Maveplan Oy, Ramboll Finland Oy, Sweco Finland Oy sekä WSP Finland OY.

Sopimuskausi alkaa, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu.

Päätös

Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla Infrayksikön päällikkö päättää suunnittelu-, urakka-, hankinta- ja palvelusopimukset, kun arvo on enintään 200 000 euroa.

Päätän edellä mainituin perustein, että Maauimalan aukion rakennussuunnittelu hankitaan Ramboll Finland Oy:ltä.

Allekirjoitus

Toni Haapakoski, Infrayksikön päällikkö, Tekninen toimiala, Infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö