Tekninen lautakunta, kokous 1.10.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 164 Lumenvastaanottopaikan lumikuormien hinnan määrittely

PRIDno-2023-4093

Valmistelija

  • Toni Haapakoski, Yksikön päälikkö, infrayksikkö, toni.haapakoski@pori.fi

Perustelut

Tekninen lautakunta päättää toimialansa palveluista ja muista suoritteista perittävistä maksuista valtuuston asettamien yleisten perusteiden mukaisesti

Luotojen alueella leirintäniittyalueen pohjoispuolella on Porin kaupungin lumenvastaanottopaikka. Lumenvastaanottopaikalle lunta on tuotu porilaisten kiinteistöjen ja kaupungin omasta kunnossapidosta. Lumen vastaanotosta ei ole peritty maksua.

Lumenvastaanottopaikan kustannukset ovat olleet kahtena viime talvena 22 000 € ja 31 000 €. Kustannuksia lumenvastaanottopaikasta muodostavat maansiirtokone, joka vastaanottaa saapuvat lumikuormat, sekä lumenvastaanottopaikan alkukesän siivous lumen mukana tulleesta roskasta. Lisäksi sulamisvesien kuivatuksen tekniset ratkaisut roskien pääsyn estämiseksi jokeen edellyttävät kunnossapitoa. 

Infrayksikkö on hankkinut lumen vastaanottopaikalle sähköohjatun puomin. Puomin ohjaus tapahtuu ajoneuvokohtaisilla tunnistimilla. Lumenvastaanottopaikan vapaa käyttö aiheuttaa riskin alueen turvallisuudelle ja tästä johtuen infrayksikkö katsoo, että kaikkiin lumenvastaanottopaikalla käyviin ajoneuvoihin tulee asentaa tunnistinlaitteisto, jotta käyttöä voidaan hallita ja mahdollisiin epäkohtiin puuttua. Lisäksi infrayksikkö katsoo, että lumenvastaanottopaikan käytöstä syntyvät kustannukset tulee kattaa aiheuttajaperiaatteella. Portin ja siihen liittyvien tunnisteiden käyttö mahdollistaa myös käytön maksullisuuden käyttöönoton.

Lumenvastaanottopaikan käytöstä syntyisi jatkossa kustannuksia käyttäjille. Kustannukset syntyvät kertakustannuksena ajoneuvokohtaisen tunnistimen hankinnasta sekä kuormakohtaisesti alueen käytön mukaan.

Ajoneuvokohtaisen tunnistimen hankintahinta on 80 € + alv. Ajoneuvokohtaiset tunnistimet tulevat ovat myyntiin Porin kaupungin asiakaspalveluun.

Lumikuorman hinnat muissa kaupungeissa vaihtelevat selvityksemme mukaan välillä 6,36 - 20 € / kuorma alv 0% ja kuutiohinnoiteltuna välillä 0,75 - 2,60 € / m3 alv 0 %. Porin hinnaksi lumenvastaanottomaksuksi esitetään 1,5 € / m3 alv 0 % jolloin esimerkiksi 10 m3 kuorman hinnaksi muodostuu 15 € / kuorma alv 0%.

Ehdotus

Esittelijä

  • Markku Koppelomäki, toimialajohtaja, tekninen toimiala, markku.koppelomaki@pori.fi

Tekninen lautakunta päättää lumenvastaanottopaikan lumikuorman hinnaksi 1,5 € / m3 alv 0%  ja ajoneuvokohtaisten tunnistimien hinnaksi niiden tarvitsijoille kaupungin hankintahinnan  80 € alv 0%. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

infrankunnossapito@pori.fi

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Porin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä. 

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti päätöksen tehneelle toimielimelle tai viranhaltijapäätöksen osalta toimielimelle, jonka alaisuudessa viranhaltija toimii.

Kirjaamon yhteystiedot:
Postiosoite:                PL 121, 28101 Pori
Käyntiosoite:              Porin yhteinen palvelupiste, Yrjönkatu 6
Sähköpostiosoite:      kirjaamo@pori.fi
Faksinumero:            (02) 634 9417
Puhelinnumero:         (02) 621 1100

Palvelupisteen aukioloajat
maanantai                 10 - 16
tiistai-torstai                8 - 16
perjantai                     8 - 15


Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:
•    päätös, johon haetaan oikaisua
•    miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
•    millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. 

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Porin kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirja on viety nähtäväksi yleiseen tietoverkkoon toimielimen päättämän aikataulun mukaisesti.

Asianosaiselle lähetettyyn pöytäkirjaotteeseen oikaisuvaatimusohjeineen on merkitty lähettämispäivä sekä pöytäkirjan nähtävilläolopäivä.