Päätöksen peruste
Elinvoima- ja ympäristötoimialan toimintasäännön 19 § nojalla haja-asutusalueen teiden nimeäminen ja osoitenumerointi tapahtuu apulaiskaupungingeodeetin viranhaltijapäätöksellä.
Valmistelun yhteydessä suoritettiin asianosaisten kuuleminen. Rakennusvalvontayksikön ehdotus tien nimeksi oli Kupelontie.
Kuulemisen yhteydessä saatiin kaksi mielipidettä. [peitetty] kertoi vastustavansa nimiehdotusta sillä perusteella, että kupelo tarkoittaisi puhekielessä hölmöä/hönttiä/yksinkertaista/kahjoa. [peitetty] esitti itsensä ja [peitetty] puolesta, että tien nimen pitäisi olla Svartviikinlahti, toisaalla samaisessa mielipiteessä tien nimeksi ehdotetaan Svartviikintie.
[peitetty] kertoi [peitetty] vastustavan Kupelo nimeä ja ehdottavan tien nimeksi Svartviikintie. Tämänkin mielipiteen yhteydessä otaksuttiin kupelon tarkoittavan hönöä, höppänää tai kahjoa.
Päijät-Hämäläisissä murteissa kupelo saattaa hyvinkin tarkoittaa edellä mainittuja hönöä, höppänään jne. Porin murteessa, kuten joissain muissakin lounais-suomalaisissa murteissa kupelo kuitenkin tarkoittaa lahdelmaa, poukamaa tai notkelmaa. Rakennusvalvontayksikön ehdotuskin perustui paikalliseen murteeseen ja viittaa kohteen sijaintiin merenlahden rannalla.
Kuulemisen yhteydessä saadussa mielipiteessä esitetty tien nimi Svartviikinlahti ei viittaa kulkuväylään vaan paikannimeen. Toinen saatu tiennimiehdotus Svartviikintie viittaa kulkuväylään ja on sellaisenaan paremmin osoitenimeksi soveltuva. Ruotsinkieleen pohjautuva Svartviik on kuitenkin ymmärrettävissä tarkoittavan suomeksi Mustalahtea ja on tien nimen osana ongelmallinen, koska Porissa on jo Mustalahdentie.
Puhelinkeskusteluissa on noussut esille myös mahdollinen Jannu-/Jannula-aiheinen tien nimi. Porissa on jo Jannelankuja , johon Jannula-aiheinen tien nimi olisi sekoitettavissa.
Jannuranta olisi yksilöivä tien nimi ja nimellä olisi yhteys paikalliseen tilojen nimistöön sekä yksityistien nimeen.
Maankäyttö- ja rakennusasetuksen 84 §:n mukaan rakennuksen omistajan tulee asettaa kadulta, muulta liikenneväylältä ja tontin sisäiseltä liikennealueelta näkyvään paikkaan rakennuksen ja porrashuoneen tunnusta ilmaiseva numero tai kirjain sen mukaan kuin kunta on asiasta päättänyt. Osoitemerkinnän tulee opastaa myös hälytys- ja huoltoajoa sekä muuta liikennöimistä kiinteistölle. Porin kaupunki asentaa kustannuksellaan tiennimikyltit.
Rakennusvalvontayksikkö päivittää tiedot rakennus- ja huoneistorekisteriin ja ilmoittaa osoitteenmuutoksen päätösotteesta ilmi käyville tahoille. Rakennuksen/muun osoitekohteen omistajan on itse ilmoitettava vuokralaisille, yrityksille ja As. Oy:n osakkaille tms. tahoille osoitteen muutoksesta.
Päätöksen osoitenumerointi perustuu nykyisiin kulkujärjestelyihin eikä sen johdosta muodostu tai lakkaa kulku-/tieoikeuksia. Päätöksellä ei muutoinkaan ole vaikutusta kiinteistöjen kulkuoikeuksiin, mahdolliseen tiekuntaorganisaatioon tai tien kunnossapitokustannusten ositteluun.