Sivistyslautakunta, kokous 18.1.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Pori Sinfoniettan kevään 2022 lippujen hinnat ja kortit

PRIDno-2021-5944

Valmistelija

  • Jyri Träskelin, yksikön päällikkö, kulttuuriyksikkö, jyri.traskelin@pori.fi

Perustelut

Peruslippujen hinnat pysyvät keväällä ennallaan ja ovat pääsääntöisesti (ilman toimituskuluja):
- 25 € normaali        
- 22 € Länsi-Suomen Osuuspankin omistajajäsenet         
- 19,50 € eläkeläiset ja työttömät                             
- 7 € opiskelijat ja lapset   
- 4 € opiskelijoiden konserttipäivänä ostaman lipun hinta. Opiskelijan tulee esittää opiskelijakortti.

Erilaisten yhteistyö- /erikoiskonserttien lippujen hinnat määritellään konserttikohtaisesti.

Muumioopperan lippujen hinnat on päättänyt Satakunnan Musiikkijuhlat ja
Musica Kalevi Aho -festivaalin konsertin (la 18.6.) lipun hinnan päättää festivaali.

Pori Sinfoniettan lipunmyynnistä tehdään sopimus Ticketmaster Suomi kanssa Teknisen toimialan kautta. Lippujen hintaan lisätään Ticketmaster Suomen toimituskulu.

Toimituskulut tällä hetkellä:
lipun hinta 0-10 €, toimituskulu 1 €/lippu;
lipun hinta 10,01-20 €, toimituskulu 2,50 €/lippu;
lipun hinta 20,01-40€, toimituskulu 3 €/lippu.

Lippuja voi ostaa netistä www.ticketmaster.fi  ja Ticketmasterin lipunmyyntipisteistä, joita Porissa ovat tällä hetkellä Visit Pori Oy (Yrjönkatu 13), Mikkolan Prisma ja Länsi-Porin Prisma.

Lippuja voi ostaa myös ePassilla niistä Ticketmasterin lipunmyyntipisteistä, joissa se käy maksuvälineenä (Porissa ainakin Visit Pori ja Mikkolan Prisma).

Promenadikeskuksessa ei ole lipunmyyntiä. Iltalipunmyyntiin tulisi löytää toimiva, kestävä ja asiakaslähtöisempi ratkaisu, nyt kun kadun toisella puolella Sokoksessakaan ei enää ole lipunmyyntipistettä.

Ryhmäalennusta Pori Sinfoniettan omiin konsertteihin annetaan 20-99 hengen ryhmille 15 % ja sitä suuremmille ryhmille 20 %. Ryhmävaraukset tehdään suoraan Pori Sinfoniettan toimistoon.

Pori Sinfoniettan kausikortti oikeuttaa vakipaikkaan Promenadisalissa kausikorttikonserteissa, joita keväällä 2022 on yksitoista. Näistä kausikorttikonserteista yksi on Keski-Porin kirkossa, jossa ei ole numeroituja paikkoja. Kirkkokonserteissa kausikorttilaisille varataan paikkoja kirkon etuosasta. Kausikortilla saa lähes 30% alennuksen (toimituskulun sisältävästä) yksittäislipun hinnasta.

Lisäksi kausikortilla saa 15% alennuksen orkesterin järjestämiin kamarimusiikkikonsertteihin. Etuna ovat myös erilaiset VIP-tilaisuudet, taiteilijatapaamiset ja kausikorttikampanjat.

Konsertit on merkitty kausiesitteeseen kausikorttilogolla.

Yhdentoista konsertin kausikortin perushinta on 220 euroa ja eläkeläiset/ työttömät/ opiskelijat 175 euroa. Kausikortit varataan Pori Sinfoniettan toimistosta sinfonietta@pori.fi.

Kymppikortti oikeuttaa kymmeneen konserttikäyntiin ja on voimassa yhden vuoden ostopäivästä alkaen. Se ei sisällä vakipaikkaa. Paikkalipusta maksetaan edellä mainittu toimituskulu. Mikäli tilaa on, normaalitilanteessa kortilla pääsee myös ilman paikkalippua vapaana olevalle paikalle. Korona-aikana kaikilla tulee olla paikkalippu.

Kymppikorttien hinnat pysyvät samoina: perushinta 200 €, eläkeläiset/työttömät 160 €, opiskelijat/lapset 60 €. Kymppikortti koskee pääsääntöisesti Pori Sinfoniettan omia, normaalihintaisia konsertteja. Konsertit on merkitty kausiesitteeseen kymppikorttilogolla.

Porin koululaiset pääsevät Pori Sinfoniettan järjestämiin konsertteihin veloituksetta opettajan johdolla ja ennakkoon sopien. Taiteen perusopetuksen musiikin yleisen oppimäärän mukaista opetusta antavien oppilaitosten, Palmgren-konservatorion, Pianokoulu Subiton ja Musiikkikoulu Musiikki-Huidan opiskelijat pääsevät kymppikorttilogolla merkittyihin konsertteihin maksutta

(Kultt. ltk. 30.9.2010, §201). Mahdolliset vammaisten ja seniorien tukihenkilöt pääsevät konsertteihin maksutta (Kultt.ltk 29.11.2006, §254). Myös sota- ja rintamaveteraanit, lotat ja sotainvalidit sekä heidän mahdolliset henkilökohtaiset avustajansa kuuluvat Pori Sinfoniettan maksuttomiin kävijöihin (Kultt. ltk. 25.10.2007, §199). Maksuton sisäänpääsy edellyttää kävijältä etuisuuden todentamista.

Edellä mainituilla ja muilla vapaalipuilla ja vapaakorteilla konserttiin tulijoilla tulee korona-aikana olla paikkalippu, joka tulee noutaa ennakkoon toimitusmaksua vastaan Visit Pori Oy:n toimipisteestä (Yrjönkatu 13) sen aukioloaikoina.

Vapaakorttikäytäntö säilyy ennallaan, mikäli yleisömäärärajoituksista voidaan koronapassia käyttäen välttyä. Paikkalipun toimituskulu on edellä mainittu. Normaalitilanteessa kortilla pääsee myös ilman paikkalippua vapaana olevalle paikalle, mikäli tilaa on, mutta korona-aikana kaikilla tulee olla paikkalippu. Vapaakortit ovat voimassa kymppikorttilogolla merkityissä konserteissa. Mikäli voimassa on pandemiasta johtuvia yleisömäärärajoituksia ja edellytyksiä turvaväleistä yleisötilaisuuksissa, vapaakorttikäytäntöä tarkastellaan uudestaan rajoitukset huomioiden. 

Intendentti voi kauden aikana tehdä harkintansa mukaan erilaisia tarjouskampanjoita tai kutsua sidosryhmiä veloituksetta konsertteihin.

Lisäksi koronatilanteen aiheuttamien rajoitusten vuoksi maksuttoman konserttitoiminnan ja mahdollisten striimattujen konserttien tarve voi lisääntyä ja lippujen hintoihin saattaa olla tarvetta tehdä muutoksia nopeasti. Intendentti voi tehdä tarvittavia muutoksia tilanteen mukaan.

Lisätietoja: intendentti Leena Harmaala, 044-7011097

Ehdotus

Esittelijä

  • Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Sivistyslautakunta päättää hyväksyä esitetyn mukaan lippujen, kausikorttien ja kymppikorttien hinnat sekä vapaakortti- ja vapaalippukäytännön.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Leena Harmaala

Muutoksenhaku

Oikeus oikaisuvaatimuksen tekemiseen

Päätökseen tyytymätön voi tehdä oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa, sekä Porin kaupungin jäsen.

Päätöksen tiedoksianto ja oikaisuvaatimusaika

Valtuuston, kunnanhallituksen ja lautakunnan sekä kuntayhtymän kuntalain 58 §:n 1 momentissa tarkoitetun toimielimen pöytäkirja tai viranhaltijapäätös siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaamisesta. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua pöytäkirjanotteen lähettämisestä kirjeellä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai kolmantena päivänä pöytäkirjaotteen lähettämisestä asianomaisen suostumuksella sähköisenä viestinä. Kunnan jäsenen ja kuntalain 137 §:n 2 momentissa tarkoitetun kunnan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Oikaisuvaatimuksen sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti päätöksen tehneelle toimielimelle tai viranhaltijapäätöksen osalta toimielimelle, jonka alaisuudessa viranhaltija toimii. Oikaisuvaatimuskirjelmässä on ilmoitettava päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu, sekä se, millaista oikaisua vaaditaan ja millä perusteilla sitä vaaditaan.

Oikaisuvaatimuskirjelmä on allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimuksen käsittelemiseksi kirjelmässä on ilmoitettava vaatimuksen tekijän nimi ja postiosoite, johon asiaa koskevat ilmoitukset vaatimuksen tekijälle voidaan toimittaa.

Oikaisuvaatimuksen perille toimittaminen

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa osoitteeseen:

Porin kaupungin kirjaamo
PL 121
28101 PORI

Käyntiosoite:   Otavankatu 5 A, 3 krs.
Vaihde:           (02) 621 1100
Kirjaamo:        (02) 623 4470
Faksi:             (02) 634 9417
Sähköposti:     kirjaamo@pori.fi