§ 2 Satakunnan Yhteisöt ry:n työllisyyskoordinaattorin palveluiden hankinta

Lataa 

PRIDno-2021-6097

Päätöspäivämäärä

7.1.2022

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Hankittavaa palvelua on pilotoitu vuonna 2021 osana Porin kaupungin ja Satakunnan Yhteisöt ry:n kumppanuussopimusta. Työllisyyskoordinaattorin palvelut on koettu hyödyllisenä ja palveluhankintaa halutaan jatkaa ja edelleenkehittää vuonna 2022. Tämän jälkeen tilanne pitää arvioida uudestaan, koska esim. kuntouttavan työtoiminnan järjestämisvastuu siirtyy kunnilta hyvinvointialueille. Työllisyyskoordinaattorin yhtenä tehtävänä on mallintaa yhdistysten ja hyvinvointialueen välistä yhteistyötä kuntouttavaan työtoimintaan liittyen sekä yhdistysten ja kunnallisten työllisyyspalveluiden yhteistyön lisääminen ja tehostaminen. 

Satakunnan Yhteisöt ry on Porin seudulla toimiva järjestöjen kattojärjestö ja ylläpitää Porissa Yhteisökeskusta. Heidän palveluihinsa kuuluu yhdistysten neuvonta ja ohjaus sekä yhtenä toiminnan painopisteenä on yhdistysten työllistämistoiminnan tukeminen. Toista vastavaa toimijaa ja yhdistyskentän tuntijaa sekä yhdistysten työllistämiseen liittyvien asioiden osaajaa ei alueella ole. Tästä syystä palvelua ei kilpailutettu, vaan hankitaan suorahankintana. Näin pystytään jatkamaan aloitettua kehittämis- ja mallintamistyötä tehokkaasti. Palveluntuottajan kanssa on neuvoteltu palvelun sisällöstä, arvosta ja siitä tehdään erillinen sopimus. 

 

 

 

Päätös

Päätetään edellä mainituin perustein, että Satakunnan Yhteisöt ry:ltä hankitaan työllisyyskoordinaattorin palveluita ajalla 1.1.-31.12.2022. 

Allekirjoitus

Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Kasvupalvelut- ja kaupunkisuunnitteluyksikkö