Tekninen lautakunta, kokous 25.1.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Finndomen leirintäalueen vuokrasopimusmuutos

PRIDno-2022-88

Valmistelija

  • Heidi Niiniviita, kiinteistölakimies, heidi.niiniviita@pori.fi

Perustelut

[peitetty] ja [peitetty] on vuokrattu hallinta-alue 609-00256 Ruosniemen Kukkulankalliolta, jossa vuokralaiset ovat harjoittaneet leirialuetoimintaa. Vuokrasopimusta on jatkettu teknisen lautakunnan päätöksellä pariin otteeseen päätösesityksistä poiketen, viimeksi päätöksellä 14.4.2020 § 74, jolla alue päätettiin vuokrata uudelleen viideksi vuodeksi. Vuokrauspäätöksestä valitettiin Turun hallinto-oikeuteen, mutta hallinto-oikeus hylkäsi valituksen 3.11.2021 antamallaan päätöksellä, joka on lainvoimainen. Vuokrausta koskevaa asiaa on käsitelty aiemmin diaarinumerolla PRIDno-2019-4414.

Teknisen lautakunnan päätöksen (§ 74) nojalla laadittu määräaikainen sopimus on voimassa 30.9.2025 saakka. [peitetty] on 28.9.2021 pyytänyt saada irtautua sopimuksesta omalta osaltaan. Kaupungilla ei ole syytä vastustaa pyyntöä. Kaupunki on neuvotellut [peitetty] kanssa sopimusmuutoksesta, jonka mukaisesti [peitetty] ottaisi takautuvasti yksin vastatakseen sopimuksen oikeudet ja velvoitteet 1.10.2021 alkaen. Samassa yhteydessä on sovittu lisättäväksi sopimukseen irtisanomista koskevia lisäehtoja, joiden mukaan vuokralaisella olisi oikeus irtisanoa sopimus yhden kuukauden ja vuokranantajalla kuuden kuukauden irtisanomisajalla. Sopimus päättyisi kuitenkin viimeistään 30.9.2025 ellei sitä tätä ennen irtisanota.

Vuokralainen on pyytänyt myös vuokra-alueen laajentamista vuokra-alueen takaosasta siten, että alueelle voisi sijoittaa kaksi lisätelttaa sekä koirien pääsyn sallimista vuokra-alueelle. Voimassa olevan sopimuksen mukaan koirien tuonti vuokra-alueelle on kielletty. Maapolitiikkatiimi esittää, että lisäalueita ei vuokrata, koska kaupunki on saanut toiminnasta tavanomaista enemmän kielteistä kuntalaispalautetta ja sopimus nykyisessä sijainnissa on päättymässä 30.9.2025. Leirialuetoimintaa valvova lupaviranomainen ympäristö- ja lupapalveluiden lautakunta on myös päätöksensä 27.11.2019 § 130 perusteluissa katsonut alueella harjoitettavan toiminnan olevan kaavan käyttötarkoituksen vastaista ja alueen olevan täten soveltumaton pidempiaikaiseen leirialuetoimintaan. Maapolitiikkatiimi jakaa tämän käsityksen ja katsoo, että alueen kaavan mukainen käyttötarkoitus yleisenä virkistysalueena on ristiriidassa yksityisen jo pidempiaikaiseksi muodostuneen leirintäaluetoiminnan kanssa, mistä syystä toiminnan aiheuttama haitta alueen virkistyskäytölle tulee minimoida pysyttämällä vuokra-alue nykyisessä koossaan. Vuokralaista on kehotettu etsimään toiminnalle uutta soveltuvampaa sijaintipaikkaa, jonka kaavamääräykset mahdollistaisivat pysyvän leirialuetoiminnan. Koirien pitoa leirialueella ei tule sallia, sillä leirintäalueen välittömässä läheisyydessä on yleinen uimaranta, jonka alueelle koirien tuominen on lailla kielletty.

Ehdotus

Esittelijä

  • Markku Koppelomäki, Toimialajohtaja, markku.koppelomaki@pori.fi

Tekninen lautakunta päättää, että [peitetty] vapautetaan vuokrasopimuksen mukaisista velvoitteista 1.10.2021 lukien ja vuokrasopimusta muutetaan siten, että [peitetty] ottaa yksin vastattavakseen sopimuksen mukaiset velvoitteet ja vastuut takautuvasti 1.10.2021 lukien ja sopimusta muutetaan irtisanomisehdon osalta edellä esitetyn mukaisesti. Tekninen lautakunta päättää, että vuokra-aluetta ei laajenneta eikä koirientuontia vuokra-alueelle sallita. Tekninen lautakunta oikeuttaa tonttipäällikön allekirjoittamaan muutossopimuksen ja tekemään siihen tarvittaessa muutoksia.

Lisäksi tekninen lautakunta päättää, että mikäli [peitetty] pyytää myös omalta osaltaan sopimuksen päättämistä, pyyntöön suostutaan ja sopimus päättyy tällöin ilmoituspäivään ja alue tulee tässä tapauksessa luovuttaa kaupungin vapaaseen hallintaan yhden kuukauden kuluttua ilmoituspäivästä siistittynä ja tyhjennettynä, uhalla että kaupunki suorittaa alueen siistimisen ja tyhjentämisen vuokralaisen lukuun ja perii siitä aiheutuneet kustannukset vuokralaiselta.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

[peitetty], [peitetty] MAPO

Muutoksenhaku

Oikeus oikaisuvaatimuksen tekemiseen

Päätökseen tyytymätön voi tehdä oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa, sekä Porin kaupungin jäsen.

Päätöksen tiedoksianto ja oikaisuvaatimusaika

Valtuuston, kunnanhallituksen ja lautakunnan sekä kuntayhtymän kuntalain 58 §:n 1 momentissa tarkoitetun toimielimen pöytäkirja tai viranhaltijapäätös siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaamisesta. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua pöytäkirjanotteen lähettämisestä kirjeellä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai kolmantena päivänä pöytäkirjaotteen lähettämisestä asianomaisen suostumuksella sähköisenä viestinä. Kunnan jäsenen ja kuntalain 137 §:n 2 momentissa tarkoitetun kunnan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Oikaisuvaatimuksen sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti päätöksen tehneelle toimielimelle tai viranhaltijapäätöksen osalta toimielimelle, jonka alaisuudessa viranhaltija toimii. Oikaisuvaatimuskirjelmässä on ilmoitettava päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu, sekä se, millaista oikaisua vaaditaan ja millä perusteilla sitä vaaditaan.

Oikaisuvaatimuskirjelmä on allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimuksen käsittelemiseksi kirjelmässä on ilmoitettava vaatimuksen tekijän nimi ja postiosoite, johon asiaa koskevat ilmoitukset vaatimuksen tekijälle voidaan toimittaa.

Oikaisuvaatimuksen perille toimittaminen

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa osoitteeseen:

Porin kaupungin kirjaamo
PL 121
28101 PORI

Käyntiosoite:   Otavankatu 5 A, 3 krs.
Vaihde:           (02) 621 1100
Kirjaamo:        (02) 623 4470
Faksi:             (02) 634 9417
Sähköposti:     kirjaamo@pori.fi