Perusturvalautakunta, kokous 17.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 34 Täyttölupapyyntö, sosiaalityöntekijän virka, 48390027, Porin yhteistoiminta-alueen ja Satakunnan sosiaalipäivystyksessä

PRIDno-2022-742

Valmistelija

  • Mari Levonen, sosiaali- ja perhepalveluiden johtaja, mari.levonen@porinperusturva.fi

Perustelut

Porin yhteistoiminta-alueen ja satakunnan sosiaalipäivystyksen sosiaalityöntekijän virka nro 48390027 jäi avoimeksi irtisanoutumisen johdosta 1.2.2022 alkaen. Pyydämme täyttölupaa sosiaalityöntekijän viralle.

Sosiaalipäivystyksen sosiaalityöntekijän viran täyttäminen on välttämätöntä. Sosiaalipäivystys perustuu säädökseen välttämättömästä toimeentulosta ja huolenpidosta. Se edellyttää, että kunnissa on valmius vastata kiireellisen avun tarpeeseen. Sosiaalihuoltolain mukaan kiireellisessä tapauksessa sosiaalipalvelujen tarve on arvioitava viipymättä. Sosiaalipäivystystyöhön kuuluu myös jatkopalveluihin ohjaaminen ja tarvittaessa palvelujen saatavuuden varmistaminen. Kaikissa päivystävissä yksiköissä on oltava riittävät voimavarat ja osaaminen, jotta palvelun laatu ja asiakasturvallisuus toteutuvat.

Porin perusturvan Sosiaalipäivystys vastaa virka-aikana Porin yhteistoiminta-alueen, Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän sekä Säkylän kunnan sosiaalipäivystyksestä ja virka-ajan ulkopuolella koko Satakunnan sosiaalipäivystyksestä. Yhdessä nämä muodostavat ympärivuorokautisen sosiaalipäivystystiimiin, jonka henkilöstöön kuuluu kahdeksan sosiaalityöntekijää ja viisi kriisityöntekijää sekä johtava sosiaalityöntekijä. Satakunnan sosiaalipäivystyksen toiminnasta on tehty sopimus kaikkien Satakunnan kuntien kesken. Pori hallinnoi Satakunnan sosiaalipäivystystä.

Kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilöstä annetun lain (812/2015) 7§:n mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus. Sosiaalityöntekijän palkan hinnoittelukohta 02SOS04A ja tehtäväkohtaien palkka 3608,80 €/kk. Työaika 37,75 h/vko.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Sanna Mustajoki, perusturvajohtaja, sanna.mustajoki@porinperusturva.fi

Perusturvalautakunta päättää lähettää sosiaalityöntekijän viran 48390027 täyttöluvan julkisella haulla kaupunginhallituksen päätettäväksi.

 

Päätös

Päätös esityksen mukaan.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus, sosiaalipäivystyksen johtava sosiaalityöntekijä

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.