§ 29 Poikkeaminen, Lavia

Lataa 

PRIDno-2021-5707

Päätöspäivämäärä

6.4.2022

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Kaavatilanne

Alueella ei ole asema- tai yleiskaavaa. Rakennuspaikka sijaitsee noin 200 metrin etäisyydellä Susikosken asemakaava-alueesta sekä Lavian kylän rantakaava-alueesta.

Satakunnan maakuntakaavassa alue on taajamatoimintojen aluetta (A) ja Satakunnan vaihemaakuntakaava 2:ssa alueella on merkintä vma-e (valtakunnallisesti arvokas maisema-alue, ehdotus). Merkinnällä osoitetaan valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivitys- ja täydennysaineistossa ehdotetut alueet.

Rakentamisrajoitus/Poikkeaminen

Meren tai vesistön ranta-alueeseen kuuluvalle rantavyöhykkeelle ei saa rakentaa rakennusta ilman asemakaavaa tai sellaista oikeusvaikutteista yleiskaavaa, jossa on erityisesti määrätty yleiskaavan tai sen osan käyttämisestä rakennusluvan myöntämisen perusteena. (MRL 72 §)

Naapurien kuuleminen

Hakija on suorittanut naapurien kuulemisen. Naapureilla ei ole huomauttamista hakemukseen. (MRL 173 §, MRA 86 §)

Asian harkinta

Asia on ollut esillä elinvoima- ja ympäristötoimialan toimialajohtajan asettamassa rakennus- ja poikkeamislupatyöryhmässä. Työryhmä puoltaa hakemusta. Pinta-alaltaan yli hehtaarin suuruinen rakennuspaikka sijaitsee Laviassa asemakaava-alueen välittömässä läheisyydessä maakuntakaavan taajamatoimintojen alueella. Kulku kiinteistölle tapahtuu olemassa olevaa ajoyhteyttä pitkin ja rakennuspaikan rakennus on liitetty kaava-alueen vesijohtoverkostoon. Hakemuksen mukainen rakentaminen ei aiheuta haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle. Hanke ei vaikeuta rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista ja täyttää muutkin poikkeamiselle asetetut edellytykset (MRL 171 §).

Työryhmä esittää poikkeamisen myöntämistä.

Päätösvallan peruste

Porin kaupungin elinvoima- ja ympäristötoimialan toimintasäännön 16 §:n mukaan toimialajohtaja päättää muista kuin hallintosäännön 27 §:n 8. ja 9. kohdan tarkoittamista suunnittelutarveratkaisuista ja poikkeamisista MRL 171 §:n perusteella.

Päätös

Päätän myöntää haetun poikkeamisluvan rakennus- ja poikkeuslupatyöryhmän esityksen mukaisesti.

Poikkeamispäätös on voimassa kaksi vuotta päätöksen lainvoimaiseksi tulemisesta lukien. Ennen rakennustoimenpiteisiin ryhtymistä on haettava poikkeamispäätöstä vastaavaa rakennuslupaa poikkeamispäätöksen voimassaoloaikana.

Kaupunginvaltuuston 24.3.2014 § 35 mukaan päätöksen valmistelusta ja käsittelystä peritään 470 € maksu.

Allekirjoitus

Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Elinvoima- ja ympäristötoimiala