§ 9 Porin Jokikeskuksen toisen vaiheen rakennussuunnitelmien päivittäminen, lisätyöt

PRIDno-2022-534

Päätöspäivämäärä

12.5.2022

Päätöksen tekijä

Infrajohtaminen toimintayksikön esimies

Päätöksen peruste

Tarjous täytti tarjouspyynnön kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset.

Infrajohtaminen pitää tarjousta asianmukaisena ja työn tilaamista välttämättömänä.

Kuvaus

Jokikeskushankkeen toisen vaiheen rakennussuunnittelu kilpailutettiin vuonna 2019 ja tarjouskilpailun perusteella suunnittelijaksi valittiin WSP Finland Oy. WSP Finland Oy:n suunnittelijat tuntevat hyvin hankkeen taustat ja suunnitteluratkaisujen perusteet.

Lokakuussa 2021 aloitettiin Jokikeskuksen toisen vaiheen suunnitelmien tarkastaminen ja urakkarajojen määrittely. Koska suunnitelmien valmistumisesta oli kulunut jo pari vuotta aikaa ja toisaalta Jokikeskuksen ykkösvaiheen käytöstä oli jo jonkun verran käyttökokemuksia, käytiin suunnitelmat vielä läpi tärkeimpien sidosryhmien kanssa, jotta käyttäjien tarpeet tulevat hankkeessa mahdollisimman laajasti huomioiduiksi. Tarkentamisen tarvetta ilmeni muun muassa laiturijärjestelyissä ja sen myötä sähkö- ja vesihuoltosuunnitelmissa, jätehuollon, huoltoliikenteen ja pyöräpysäköinnin järjestämisessä, kasvivalinnoissa sekä varusteissa, kuten penkeissä. Tavoitteena on, että rakentamisvaiheen aikana ei isoja muutoksia sunnitelmiin enää tarvitsisi tehdä. 

Infrajohtaminen on 28.4.2022 pidetyssä palaverissa pyytänyt WSP Finland Oy:ltä tarjouksen seuraavista lisätöistä: Venesataman jätehuoltokatoksen arkkitehtisuunnitelmat, yleissuunnitelma-aineiston päivittäminen ja havainnollistaminen, rantamuurien suunnitelmien tarkistukset ja täydennykset sekä venelaiturin kiinnitys rantarakenteeseen. WSP Finland Oy on 4.5.2022 jättänyt tarjouksen pyydetyistä lisätöistä. 

Päätös

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta, hankinnan ennakoitu arvo on alle 60 000 €.Teknisen toimialan toimintasäännön 4§:n nojalla toimintayksikön esimies päättää suunnittelu-, urakka-, hankinta- ja palvelusopimukset, joiden arvo on enintään 60 000 euroa. Päätän edellä mainituin perustein, että Porin Jokikeskushankkeen toisen vaiheen suunnittelun lisätyö hankitaan WSP Finland Oy:ltä tarjouksen 4.5.2022 mukaisesti hintaan 34 500€ (alv0%), jota ei ilman tilaajan kirjallista suostumusta ylitetä.

Allekirjoitus

Sanna Välimäki, infrajohtamisen toimintayksikön esimies, Tekninen toimiala, infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö