§ 10 PIlaantuneen maa-aineksen kunnostus, Ulasoori

PRIDno-2021-4100

Päätöspäivämäärä

19.5.2022

Päätöksen tekijä

Infrajohtaminen toimintayksikön esimies

Päätöksen peruste

Tarjous täytti tarjouspyynnön kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset. Infrajohtaminen pitää hankintaa välttämättömänä.    

Kuvaus

Teknisen toimialan infrajohtamisen toimintayksikkö on valmistellut Ulasoorissa sijaitsevan tontin 609-24-15-1 luovutusta. Koska alue on toiminut mm. ruoppausmassojen ja muiden maa-ainesten läjitysalueena, asfalttien välivarastona sekä infran kunnossapidon harjakoneiden säiliöiden tyhjennysalueena, sille tehtiin syksyllä 2021 ympäristötekninen maaperätutkimus Golder Associates Oy:n toimesta. Tutkimuksessa tontilta löytyi pieneltä alalta pilaantunutta maa-ainesta, joka on poistettava valvotusti ja käsiteltävä ympäristöviranomaisten määräämällä tavalla. WSP Finland Oy on infrajohtamisen pyynnöstä tehnyt 12.5.2022 tarjouksen pilaantuneen maa-aineksen käsittelyn suunnittelusta, valvonnasta ja raportoinnista ympäristöviranomaisille. Työ sisältää puhditusilmoituksen laatimisen, vastaanottopaikkojen selvittämisen ja hintavertailun, kunnostuksen valvonnan sekä kunnostuksen raportoinnin. 

Työ laskutetaan toteutuneen mukaan tarjouksen liitteenä olevan hinnaston mukaisesti. Työn kokonaiskustannus on maksimissaan 10 000€ (alv0%), mitä ei ilman tilaajan kirjallista suostumusta ylitetä.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta. Hankinta toteutettiin suorahankintana. 

Päätös

Teknisen toimialan toimintasäännön 4§:n nojalla toimintayksikön esimies päättää suunnittelu-, urakka-, hankinta- ja palvelusopimukset, joiden arvo on enintään 60 000 euroa. Päätän edellä mainituin perustein, että tontin 609-24-15-1 pilaantuneen maa-aineksen kunnostuksen suunnittelu, valvontanta ja raportointi hankitaan WSP Finland Oy:ltä tarjouksen 12.5.2022 mukaisesti. Tarjottua optiota ei tilata.  

Allekirjoitus

Sanna Välimäki, infrajohtamisen toimintayksikön esimies, Tekninen toimiala, infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö