§ 12 Porin keskusta-alueen pysäköintiopastusjärjestelmän hankinnan asiantuntijapalvelut

PRIDno-2020-1606

Päätöspäivämäärä

31.5.2022

Päätöksen tekijä

Infrajohtaminen toimintayksikön esimies

Päätöksen peruste

Tarjous täytti tarjouspyynnön kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset.

Kuvaus

Porin kaupunginvaltuuston hyväksymän Pysäköintipolitiikka 2030-raportin mukaisesti infrajohtaminen on laatinut Porin keskustan pysäköintiopastuksen yleissuunnitelman. Pysäköintilaitosten kanssa käytyjen neuvottelujen pohjalta päädyttiin yhteisesti ns. hybridimalliin, jossa pysäköintilaitoksiin opastetaan reaaliaikaisesti ja maantasossa oleville pysäköintialueille perinteisin pysäköintiopastein.

Toisessa vaiheessa laadittiin tarkempi toteutussuunnitelma, johon sisältyi pysäköintiopasteiden tarkat sijoituspaikat ja kiinnitystapa, opasteiden mitoitus, reaaliaikaisten opastenäyttöjen sisältö ja mitoitus sekä reaaliaikaisten opasteiden ja laitoksiin toteutettavan laskentatekniikan edellyttämä sähkö-, rakennus- ja tietoliikennesuunnittelu. Toteutussuunnitelma valmistui syksyllä 2021. 

Hanke on nyt edennyt pysäköintiopastusjärjestelmän hankintavaiheeseen. Kyseessä on erikoisosaamista vaativa hankinta. Infrajohtaminen on pyytänyt Traficon Oy:ltä tarjouksen hankinta-asiakirjojen laadinnasta ja hankinnan teknisistä asiantuntijapalveluista. Traficon Oy on tehnyt tarjouksen 19.5.2022. Työhön sisältyvät pysäköintiopastusjärjestelmän kilpailutuksen valmistelu ja koordinointi sekä tilaajan asiantuntija-apuna toimiminen hankinnan ja urakan toteutuksen aikana.  

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta ja se toteutettiin markkinatutkimuksen perusteella suorahankintana. 

Päätös

Teknisen toimialan toimintasäännön 4§:n nojalla toimintayksikön esimies päättää suunnittelu-, urakka-, hankinta- ja palvelusopimukset, joiden arvo on enintään 60 000 euroa. Päätän, että Porin keskusta-alueen pysäköintiopastuksen hankinnan asiantuntijapalvelut hankitaan Traficon Oy:ltä tarjouksen 19.5.2022 mukaisesti.

Allekirjoitus

Sanna Välimäki, infrajohtamisen toimintayksikön esimies, Tekninen toimiala, infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö