Perusturvalautakunta, kokous 28.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 63 Hinnankorotusesitys 1.3.2022, Esperi Care Oy

PRIDno-2022-809

Valmistelija

  • Mari Levonen, sosiaali- ja perhepalveluiden johtaja, mari.levonen@porinperusturva.fi

Perustelut

Esperi Care Oy on osoittanut Porin perusturvalautakunnalle 21.1.2022 päivätyn kirjeen hoivapalveluiden hintojen tarkistamisesta 1.3.2022 alkaen.

Palveluita tuotetaan Esperi Hoitokoti Rantaniemessä. Hinnantarkistusten perusteena ovat palveluiden tuottamiseksi vaadittavien todellisten henkilöstökulujen huomattava kasvu, ja lisäksi hankittavien aineiden, tarvikkeiden ja muiden kulujen kustannustasossa tapahtuneet muutokset.

Kustannusmuutos hoivapalvelun osalta on yhteensä 5,02 %. Kustannusmuutoksesta 75 % muodostuu henkilöstökustannusten muutoksesta, eli toteutuneesta henkilöstökustannusten kasvusta, ja 25 % aineiden, tarvikkeiden ja muiden kulujen muutoksesta.

Ateriapalvelukustannusten muutos on kuluttajahintaindeksin alaindeksin 11.1 Ravintola-, ja kahvila- ja muut ateriapalvelut vuosimuutos on ollut yhteensä 3,22 %.

Hoitokoti Rantaniemessä hoivapalvelun hinta on ollut 122,00 € ja ateriapalvelun hinta 13,44 €. Korotusten jälkeen 1.3.2022 hoivapalvelun hinta on 128,12 € ja ateriapalvelun hinta on 13,87 €.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Sanna Mustajoki, perusturvajohtaja, sanna.mustajoki@porinperusturva.fi

Perusturvalautakunta päättää hyväksyä Esperi Hoitokoti Rantaniemen hoivapalvelun 5,02 %:n hinnankorotuksen ja ateriapalvelun 3,2 %:n hinnankorotuksen esitetyn mukaisesti 1.3.2022 alkaen.

Korotus koskee vain suorahankintana ostettua palvelua. Palvelusetelillä tai kilpailutuksen kautta järjestetyn palvelun hinta määräytyy Porin perusturvalautakunnan päätöksen mukaisesti.

Päätös

Päätös esityksen mukaan.

Tiedoksi

Esperi Care Oy tytäryhtiöineen, perusturvan laskutus, vammaispalvelut

Muutoksenhaku

Oikeus oikaisuvaatimuksen tekemiseen

Päätökseen tyytymätön voi tehdä oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa, sekä Porin kaupungin jäsen.

Päätöksen tiedoksianto ja oikaisuvaatimusaika

Valtuuston, kunnanhallituksen ja lautakunnan sekä kuntayhtymän kuntalain 58 §:n 1 momentissa tarkoitetun toimielimen pöytäkirja tai viranhaltijapäätös siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaamisesta. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua pöytäkirjanotteen lähettämisestä kirjeellä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai kolmantena päivänä pöytäkirjaotteen lähettämisestä asianomaisen suostumuksella sähköisenä viestinä. Kunnan jäsenen ja kuntalain 137 §:n 2 momentissa tarkoitetun kunnan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Oikaisuvaatimuksen sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti päätöksen tehneelle toimielimelle tai viranhaltijapäätöksen osalta toimielimelle, jonka alaisuudessa viranhaltija toimii. Oikaisuvaatimuskirjelmässä on ilmoitettava päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu, sekä se, millaista oikaisua vaaditaan ja millä perusteilla sitä vaaditaan.

Oikaisuvaatimuskirjelmä on allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimuksen käsittelemiseksi kirjelmässä on ilmoitettava vaatimuksen tekijän nimi ja postiosoite, johon asiaa koskevat ilmoitukset vaatimuksen tekijälle voidaan toimittaa.

Oikaisuvaatimuksen perille toimittaminen

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa osoitteeseen:

Porin kaupungin kirjaamo
PL 121
28101 PORI

Käyntiosoite:   Palvelupiste Porina, Yrjönkatu 13 (maanantai 10-16, tiistai-torstai 8-16, perjantai 8-15)
Vaihde:           (02) 621 1100
Kirjaamo:        (02) 623 4470
Faksi:             (02) 634 9417
Sähköposti:     kirjaamo@pori.fi