Joukkoliikennejaosto, kokous 31.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 31 Uuden reitin perustaminen, linja 81 Kauppatori–Friitala–Krapisto–Friitala–Kauppatori

PRIDno-2022-2711

Valmistelija

  • Antti Salminen, joukkoliikennesuunnittelija, antti.salminen@pori.fi

Perustelut

Kesäkuusta 2021 alkaen Porin ja Ulvilan välinen liikenne on ajettu niin, että kaikkia Ulvilan liikennöitäviä alueita (Friitala, Nummela, Rantala, Mynsteri, Vanhakylä, Krapisto) palvellaan samalla vuorotiheydellä. Porista Friitalassa käyviä toisen asteen opiskelijoita ja työntekijöitä palvelevat tietyt vuorot ovat ruuhkautuneet.

Ruuhkautuvien vuorojen helpottamiseksi ehdotetaan, että 11.8.2022 alkaen perustetaan uusi linja 81, joka kulkisi molempiin suuntiin reitillä Krapisto–Vanhakylä–Friitala–Harmaalinna–Impola–Uusikoivisto–Kauppatori. Linjaa 81 ajettaisiin täsmäohjatusti kysynnältään kriittisimpinä aikoina siten, että se korvaa samaan aikaan kulkevan linjan 80 vuoron (Krapistosta Mynsterin kautta Friitalaan).

Pori–Ulvila-liikenteen aikatauluihin esitetään lisäksi pieniä tarkistuksia 11.8.2022 alkaen. Keskipäivällä yksi edestakainen vuoro siirretään linjalta 80 linjalle 90. Linjan 80 kulkuaikoja siirretään hieman työssäkäyntiyhteyksien laajentamiseksi. Asiakaspalautteissa on toivottu, että linja 80 saapuisi aamulla hieman aikaisemmin Poriin ja lähtisi iltapäivällä myöhemmin Porista Ulvilaan työssäkäyntiaikoina.

Esitetyssä aikataulumallissa 82 prosenttia arkipäivien Mynsteri–Pori–Mynsteri-yhteyksistä säilyy matka-ajoiltaan nykyisellä tasolla, 11 prosenttia yhteyksistä hidastuu noin 15 minuutilla ja 7 prosenttia yhteyksistä loppuu. Friitalan ja Porin välille tulisi arkisin 2–3 uutta edestakaista yhteyttä. Liikennöintiajat (arkisin noin klo 7–19 ja viikonloppuisin noin 11–17) sekä linjojen 80 ja 90 ajoreitit säilyisivät ennallaan. Pori–Ulvila-liikenteen kokonaismäärä säilyisi ennallaan.

Reittikartat ja reittiselosteet sekä tämänhetkinen aikataululuonnos ovat liitteenä. Liite sisältää muun Ulvilan liikenteen vuorokohtaisia matkustajamäärätilastoja ja koonnin eri oppilaitosten opetuksen alkamis- ja päättymisajoista.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kilkku, vs. kaupunginjohtaja, lauri.kilkku@pori.fi

Joukkoliikennejaosto päättää hyväksyä uuden reitin 81 perustamisen ja esitetyt vuorotarjonnan muutokset linjoille 80, 81 ja 90 Pori–Ulvila–Pori -liikenteeseen. Muutokset astuvat voimaan 11.8.2022 alkaen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Porin Linjat Oy, Ulvilan kaupunki[peitetty]

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Porin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä. 

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti päätöksen tehneelle toimielimelle tai viranhaltijapäätöksen osalta toimielimelle, jonka alaisuudessa viranhaltija toimii.

Kirjaamon yhteystiedot:
Postiosoite:                PL 121, 28101 Pori
Käyntiosoite:              Palvelupiste Porina, Yrjönkatu 13
Sähköpostiosoite:      kirjaamo@pori.fi
Faksinumero:            (02) 634 9417
Puhelinnumero:         (02) 623 4470
Vaihde                       (02) 621 1100

Palvelupisteen aukioloajat
maanantai                 10 - 16
tiistai-torstai                8 - 16
perjantai                     8 - 15


Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:
•    päätös, johon haetaan oikaisua
•    miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
•    millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. 

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Porin kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirja on viety nähtäväksi yleiseen tietoverkkoon toimielimen päättämän aikataulun mukaisesti.

Asianosaiselle lähetettyyn pöytäkirjaotteeseen oikaisuvaatimusohjeineen on merkitty lähettämispäivä sekä pöytäkirjan nähtävilläolopäivä.