Sivistyslautakunta, kokous 24.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 180 Liikunnan ja nuorisotyön kehittämisavustus

PRIDno-2021-4436

Valmistelija

  • Petteri Lahti, yksikön päällikkö, liikunta- ja nuorisoyksikkö, petteri.lahti@pori.fi

Perustelut

Sivistyslautakunta myönsi kokouksessaan 14.2.2022 § 37 ja § 38 yhteensä 479 736 euroa liikunnan ja nuorisotyön toiminta-avustuksia porilaisille yhdistyksille. Avustuksiin varatusta määrärahasta sivistyslautakunta päätti jättää jakamatta 10 000 euroa, jaettavaksi myöhemmin liikunnan ja nuorisotyön kehittämisavustuksena. Sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 12.4.2022 § 84 jäljellä olevan liikunnan ja nuorisotyön kehittämisavustusmäärärahan jakamisesta porilaisten urheiluseurojen ja yhdistysten toteuttaman, turvapaikanhakijalapsille ja -nuorille kohdennetun harrastustoiminnan järjestämiseen.

Liikunnan ja nuorisotyön kehittämisavustus oli haettavana ajalla 21.4.-9.5.2022. Avustusta haettiin vapaamuotoisella hakemuksella, mistä tuli käydä ilmi suunnitelma toiminnan sisällöstä, aikatauluista ja kustannuksista. Hakemuksia saatiin määräajassa neljä, lisäksi yksi hakemus toimitettiin määräajan päättymisen jälkeen seuraavana aamuna. Varsinaisia toiminta-avustuksia haetaan sähköisellä lomakkeella, joka sulkeutuu hakuajan päättyessä. Liikunnan ja nuorisotyön turvapaikanhakijalapsille ja -nuorille kohdennettuun toimintaan osoitettua kehittämisavustusta haettiin varsinaista toiminta-avustushakua kevyemmällä menettelyllä ja haku tapahtui sähköpostitse.

Porin Voimailijat-81 ry:lle ei esitetä myönnettäväksi avustusta, sillä yhdistyksen hakemuksessa ei ollut kyse turvapaikanhakijalapsille ja -nuorille kohdennetun harrastustoiminnan järjestämisestä, vaan yhdistyksen perustoiminnasta, eikä hakemus näin ollen täyttänyt liikunnan ja nuorisotyön kehittämisavustuksen edellytyksiä.

Musan Salama ry:n hakemus toimitettiin hakuajan päättymisen jälkeen. Musan Salama ry toimii vastaanottokeskuksen kanssa samalla alueella ja jalkapallo on kansaivälisenä lajina hyvä keino turvapaikanhakijalasten ja -nuorten tavoittamiseen. Seuran turvapaikanhakijalapsille ja -nuorille järjestämä toiminta on käynnistetty jo aiemmin keväällä ja toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi sivistyslautakunnalle esitetään seuran hakemuksen ottamista käsittelyyn ja avustuksen myöntämistä hakemuksen perusteella. Hakemusten vähäinen määrä puoltaa avustuksen myöntämistä ja käytettävissä oleva määräraha mahdollistaa avustuksen myöntämisen. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Johanna Jokelainen, hallintopäällikkö, johanna.jokelainen@pori.fi

Sivistyslautakunta päättää, että 14.2.2022 jakamatta jäänyt 10 000 euron avustusmääräraha jaetaan porilaisten urheiluseurojen ja yhdistysten toteuttaman, turvapaikanhakijalapsille ja -nuorille kohdennetun harrastustoiminnan järjestämiseen edellä kuvatun mukaisesti liikunnan ja nuorisotyön kehittämisavustuksena seuraavasti:

Musan Salama ry Liikunta 1 100 €
Porin Kendoseura ry Liikunta 3 500 €
Porin Voimailijat-81 ry Liikunta 0 €
Setlementti Pori ry Nuorisotyö 1 800 €
Suomen Purje- ja Leijalautaliitto ry/Yyterin Surfkeskus  Liikunta 3 600 €
Yhteensä   10 000 €

Sivistyslautakunta päättää, että Porin Voimailijat-81 ry:lle ei myönnetä liikunnan ja nuorisotyön kehittämisavustusta asian esittelyssä esiin tuoduin perustein.

Sivistyslautakunta päättää, että hakuajan päättymisen jälkeen toimitettu Musan Salama ry:n hakemus otetaan käsittelyyn ja yhdistykselle myönnetään avustusta asian esittelyssä esiin tuoduin perustein. Osana avustusta Musan Salama ry voi käyttää turvapaikanhakijalapsille ja -nuorille järjestettävään toimintaan hakemuksessa erittelemiään tiloja veloituksetta hakemuksen mukaiseen toimintaan (kaksi viikkotuntia). Tilojen osalta käytännöistä on sovittava sivistystoimialan tilavarauksen kanssa. 

Turvapaikanhakijalapsille ja -nuorille kohdennetun harrastustoiminnan järjestämiseen myönnetyn liikunnan ja nuorisotyön kehittämisavustuksen käytöstä raportoidaan mahdollisimman pian toteutetun toiminnan päättymisen jälkeen, kuitenkin viimeistään 31.12.2022 mennessä. Lautakunta päättää edelleen, että liikunnan ja nuorisotyön kehittämisavustus laitetaan maksuun kunkin saajan kohdalta vasta, kun vuoden 2021 toiminta-avustuksen raportointi on tehty, mikäli hakija on saanut liikunnan tai nuorisotyön toiminta-avustusta vuonna 2021.

Päätös

Sivistyslautakunta päätti hyväksyä muutosehdotuksen yksimielisesti.

Sivistyslautakunta päätti tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa.

Kokouskäsittely

Julia Liljegren teki Henna Kyhän kannattama seuraavan muutosehdotuksen:

”Sivistyslautakunta päättää, että 14.2.2022 jakamatta jäänyt 10 000 euron avustusmääräraha jaetaan porilaisten urheiluseurojen ja yhdistysten toteuttaman, turvapaikanhakijalapsille ja -nuorille kohdennetun harrastustoiminnan järjestämiseen edellä kuvatun mukaisesti liikunnan ja nuorisotyön kehittämisavustuksena seuraavasti:

Musan Salama ry

Liikunta

0 €

Porin Kendoseura ry

Liikunta

3 500 €

Porin Voimailijat-81 ry

Liikunta

0 €

Setlementti Pori ry

Nuorisotyö

1 800 €

Suomen Purje- ja Leijalautaliitto ry/Yyterin Surfkeskus

Liikunta

3 600 €

Yhteensä

 

8 900 €

Sivistyslautakunta päättää, että Porin Voimailijat-81 ry:lle ei myönnetä liikunnan ja nuorisotyön kehittämisavustusta asian esittelyssä esiin tuoduin perustein.

Sivistyslautakunta päättää, että hakuajan päättymisen jälkeen toimitettu Musan Salama ry:n hakemus ei oteta käsittelyyn.

Jäljelle jäänyt 1100 € laitetaan uudelleen hakuun välittömästi.

Turvapaikanhakijalapsille ja -nuorille kohdennetun harrastustoiminnan järjestämiseen myönnetyn liikunnan ja nuorisotyön kehittämisavustuksen käytöstä raportoidaan mahdollisimman pian toteutetun toiminnan päättymisen jälkeen, kuitenkin viimeistään 31.12.2022 mennessä. Lautakunta päättää edelleen, että liikunnan ja nuorisotyön kehittämisavustus laitetaan maksuun kunkin saajan kohdalta vasta, kun vuoden 2021 toiminta-avustuksen raportointi on tehty, mikäli hakija on saanut liikunnan tai nuorisotyön toiminta-avustusta vuonna 2021.”

Tiedoksi

Avustusta hakeneet, Nanna Grönman, Erja-Liisa Salminen, tilavaraus

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Porin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä. 

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti päätöksen tehneelle toimielimelle tai viranhaltijapäätöksen osalta toimielimelle, jonka alaisuudessa viranhaltija toimii.

Kirjaamon yhteystiedot:
Postiosoite:                PL 121, 28101 Pori
Käyntiosoite:              Palvelupiste Porina, Yrjönkatu 13
Sähköpostiosoite:      kirjaamo@pori.fi
Faksinumero:            (02) 634 9417
Puhelinnumero:         (02) 623 4470
Vaihde                       (02) 621 1100

Palvelupisteen aukioloajat
maanantai                 10 - 16
tiistai-torstai                8 - 16
perjantai                     8 - 15


Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:
•    päätös, johon haetaan oikaisua
•    miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
•    millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. 

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Porin kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirja on viety nähtäväksi yleiseen tietoverkkoon toimielimen päättämän aikataulun mukaisesti.

Asianosaiselle lähetettyyn pöytäkirjaotteeseen oikaisuvaatimusohjeineen on merkitty lähettämispäivä sekä pöytäkirjan nähtävilläolopäivä.