§ 51 Määräaikainen lääkintämestarin sijaisuuden jatkaminen

Lataa 

PRIDno-2021-6012

Päätöspäivämäärä

28.6.2022

Päätöksen tekijä

Pelastusjohtaja

Päätöksen peruste

Satakunnan pelastuslaitoksen toimintasäännön 12 §:n mukaan päällystön palkkaamisesta päättää pelastusjohtaja.
 

 

Kuvaus

Aluepalopäällikkö Juha Suonpää:

Rauman palvelualueen lääkintämestari on pitkään poissa töistä. Tehtävien hoidon kannalta on järkevää valita sijainen ajalle 1.7. – 30.9.2022.

Sijaisuus on tarkoitus hoitaa sisäisin järjestelyin. Ensivastekouluttaja [peitetty] on antanut suostumuksen, että hän on käytettävissä lääkintämestarin sijaisuuteen. Lisäksi on kartoitettu muun lääkintäpäällystön työkuormaa, ja päädytty ratkaisuun, jossa tehtäväkuvia muokkaamalla sijaisuus pystytään hoitamaan.

Kyseisen ajan ensihoitopäällystön toimenkuvat muuttuvat erityisvastuiksi tehtäväkokonaisuuksien mukaan. Palvelupäällikkö ja kaksi lääkintämestaria vastaavat kukin omista erityistehtävistään koko pelastuslaitoksen osalta. Rauman palvelualueen lääkintämestarin tehtäviin kuuluu sijaisuuden ajan sisäinen ja ulkoinen koulutus (hoitotaso + perustaso + ensivaste), päivittäiset hoitotarvikkeet ja lääkkeet, ensihoidon työ- ja suojavarusteet.

Ensihoidon päällystö on viikoittain tavoitettavissa Rauman ja Kantaporin paloasemilla (vähintään 1 päivä/viikko), joista erillinen kalenterimerkintä, kuitenkin Korona-ajan turvallisuusohjeet huomioiden.

[peitetty] ensimmäinen sijoituspaikka on Ulvilan paloasema.

Esitän, että Rauman palvelualueen lääkintämestarin sijaisena jatkaa ensivastekouluttaja [peitetty] ajalla 1.7. -  30.9.2022.

Päätös

Päätän, että Rauman palvelualueen lääkintämestarin sijaisena jatkaa ensivastekouluttaja [peitetty] ajalla 1.7. - 30.9.2022.

Allekirjoitus

Jyri Leppäkoski, vs. pelastusjohtaja, Satakunnan pelastuslaitos

Organisaatiotieto

Satakunnan pelastuslaitos