§ 15 Isojoenrannan patojen peruskorjaus (osuudet C ja D), esiselvitys

Lataa 

PRIDno-2022-3724

Päätöspäivämäärä

6.7.2022

Päätöksen tekijä

Infrajohtaminen toimintayksikön esimies

Päätöksen peruste

Valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus.

Kuvaus

Kokemäenjoen rannalla sijaitsevat padot ovat yksi Porin tulvasuojelukeinoista ja ne kuuluvat patoturvallisuuslain piiriin. Patoturvallisuuslaki edellyttää, että padot tulee pitää kunnossa. Myös Isojoenrannan patojen vesilainmukaisessa lupapäätöksessä on velvoitettu huolehtimaan patojen kunnossapidosta. Osa Isojoenrannan padoista on jo peruskunnostettu, mutta osa padoista vaatii penkereitä tukevia rakenteita, jotta niiden
rakenne saadaan nostettua hyväksyttävälle tasolle. Työ sisältää Isojoenrannan patojen peruskorjauksen esiselvityksen laatimisen. Työ koskee ns. ylävirran osuutta (osuudet C ja D) Lukkarinsillan ja rautatiesillan välillä. 

Laadittava esiselvitys sisältää:
- Vaihtoehtoisten ratkaisut ja niiden vertailu
- Korjauspoikkileikkauksen asemointi
- Stabiliteettilaskenta
- Rakenteiden vaatimat aluevaraukset
- Suunnitelma- ja kartta-aineiston laatiminen yleisötilaisuutta varten

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta, hankinnan ennakoitu arvo on 12 600,00 € (alv 0 %). Hankinta tehdään puitesopimuskonsultilta. Konsultin kanssa pidettiin tarjousneuvottelu, jonka perusteella konsultti laati työohjelman ja tarjouksen. Tehtävän veloitusperusteena on KSE 2013 mukainen aikapalkkio henkilöryhmittäin. Henkilöryhmien veloitushinnat Porin kaupungin ja AFRY Finland Oy:n välisen raamisopimuksen mukaiset.

 

Päätös

Päätetään edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein,​että Isojoenrannan patojen peruskorjauksen esiselvityksen laatiminen hankitaan AFRY Finland Oy:ltä.

Allekirjoitus

Sanna Välimäki, Infrajohtamisen toimintayksikön esimies

Organisaatiotieto

Infrayksikkö