Tekninen lautakunta, kokous 28.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 123 Jokikeskus 2, rakentaminen

PRIDno-2022-1666

Valmistelija

  • Sanna Välimäki, infrajohtaminen toimintayksikön esimies, sanna.valimaki@pori.fi

Perustelut

Jokikeskuksen alue on yksi kaupungin arvokkaimmista kaupunki- ja jokimaisematiloista ja olennainen osa Porin kansallista kaupunkipuistoa. Jokikeskus-hanke toteuttaa Porin kansallisen kaupunkipuiston päätavoitteita, joita ovat muun muassa Etelä- ja Pohjoisrannan valtakunnallisesti arvokkaan rakennetun kulttuuriympäristön kehittäminen kokonaisuutena ja sen maisemallisen arvon korostaminen, kaupunkiympäristön elävyyden ylläpitäminen ja lisääminen sekä liikkumismahdollisuuksien parantaminen.

Porin Jokikeskus-hankkeen toinen vaihe on osa suurempaa kaupunkikehityshanketta, jossa parannetaan erityisesti kävelyn olosuhteita Porin keskustassa Kokemäenjoen Etelä- ja Pohjoisrannoilla sekä Kirjurinluodolla. Jokikeskus-hankkeen ensimmäisessä vaiheessa vuosina 2017 ja 2018 Etelärannan rantamuuri peruskorjattiin ja oleskelualueet Porin sillalta Rantamakasiinin rakennukseen asti uudistettiin. Nyt rakennettava toinen vaihe Rantamakasiinirakennuksen itäpäädystä Taavi-sillalle toteutetaan vuosina 2022-23. Hanke sisältää Porin Jokikeskuksen Etelärannan ranta-alueen ja rantarakenteiden rakentamisen sekä alueen teknisten järjestelmien sekä oleskelualueiden pintojen uudistamisen. Alueelle tuodaan viihtyisyyttä muun muassa istutuksilla, penkeillä ja valaistuksella. Lisäksi Porin Taidemuseon edustalle rakentuu uusi oleskeluaukio sekä mahdollisuus tilapäisteosten esittelyyn. Myös tapahtumien järjestämismahdollisuutta Porin jokirannassa parannetaan.

Infrajohtaminen on pyytänyt tarjoukset Jokikeskus 2 -hankkeen rakennusurakasta. Tarjouspyyntö julkaistiin Hilmassa ja tarjouspalvelu Cloudiassa 5.5.2022. Lisäkirjeellä 18.5.2022 tehtiin pieniä täydennyksiä tarjouspyyntöön. Määräaikaan 6.6.2022 klo 12.00 mennessä tarjouksen jättivät: Destia Oy, Maanrakennus Mykrä Oy ja Astora-Rakennus Oy. 

Kaikki tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia ja vertailukelpoisia. Kyseessä on yksikköhintaurakka ja hankinnan valintaperusteena kokonaistaloudellinen edullisuus. Vertailukriteerinä käytettiin halvinta hintaa.    

Halvimman tarjouksen tehneen Destia Oy:n kanssa on pidetty selonottoneuvottelu 8.6.2022, jossa todettiin, että urakoitsija on antanut tarjouksen pyydetyn mukaisesti ja että tarjous on tarjouspyynnön mukainen. 

Tarjousvertailu tulee viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 7 §:n 2 momentin mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tarjoajilla on kuitenkin asianosaisina oikeus saada tieto tarjousvertailusta. Tämän jälkeenkään eivät liikesalaisuuden piiriin kuuluvat tiedot ole julkisia. Tarjotun palvelun kokonaishinta ei kuitenkaan ole liike- tai ammattisalaisuus.

Liitteet:

Tarjouspyyntö ja tarjousvertailu

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Markku Koppelomäki, Toimialajohtaja, markku.koppelomaki@pori.fi

Tekninen lautakunta päättää oikeuttaa infrajohtamisen toimintayksikön laatimaan Jokikeskus 2 rakennusurakan töistä urakkasopimuksen halvimman tarjouksen tehneen Destia Oy:n kanssa.Pöytäkirja tarkistetaan tämän asian osalta heti kokouksessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 

Lisäksi lautakunta päätti tarkastaa tämän asian välittömästi kokouksessa.

Tiedoksi

Tarjouksen antaneet, Hankintapalvelut, Sanna Välimäki, Jari Lehesvuori, Petteri Kuusisto 

Liitteet

Oheismateriaali