Tekninen lautakunta, kokous 28.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 126 Pysäköinnintarkastajan virka

PRIDno-2022-3381

Valmistelija

  • Mika Painilainen, hallintopäällikkö, tekninen toimiala, mika.painilainen@pori.fi

Perustelut

Pysäköinnintarkastajan tehtävänä on suorittaa pysäköinninvalvontaa valvoen tieliikennelain ja -asetuksen noudattamista pysäköinnissä, huolehtien kaupungin alueella jätetyistä siirto- ja romuajoneuvojen valvonnasta sekä neuvoen ihmisiä pysäköinnissä ja liikennesääntöjen tuntemuksessa.

Lisäksi työ edellyttää asiakaspalvelutaitoja sekä itsenäistä ja nopeaa ratkaisukykyä. Pysäköinnintarkastajat työskentelevät kaikissa sääolosuhteissa ja joutuvat kävelemään paljon, eli työ vaatii hyvää fyysistä kuntoa.

Pysäköinninvalvonnan seitsemästä pysäköinnintarkastajasta yksi on tänä vuonna siirtynyt perusturvaan, yksi on jäänyt keväällä eläkkeelle ja yksi tarkastaja on ilmoittanut jäävänsä syksyllä eläkkeelle. Töiden ja lomien sujuva järjestäminen sekä kaupungin pysäköinninvalvonnalle asettaman nettotulon saavuttaminen edellyttävät, että pysäköinninvalvonnassa on riittävä määrä tarkastajia.

Tatjana Koskinen on kolmen kuukauden mittaisessa työkokeilussa, jossa häntä on perehdytetty pysäköinnintarkastajan tehtävään. Työkokeilu päättyy 3.7.2022. Koskinen on osoittanut olevansa kykenevä ja halukas hoitamaan pysäköinnintarkastajan virkaa.

Teknisen toimialan toimintasäännön 6 §:n mukaan tekninen lautakunta päättää virkasuhteeseen ottamisesta.

Edellä mainitun perusteella lautakunnalle esitetään, että Tatjana Koskinen valitaan teknisen toimialan yhteiset palvelut -yksikön pysäköinninvalvontaan keväällä eläkkeelle jääneen pysäköinnintarkastajan avoimeen virkaan hallintosäännön 48 §:n 2 momentin 3. kohdan mukaisesti 4.7.2022 lukien.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Markku Koppelomäki, Toimialajohtaja, markku.koppelomaki@pori.fi

Tekninen lautakunta päättää, että Tatjana Koskinen valitaan pysäköinnintarkastajan avoinna olleeseen virkaan 4.7.2022 lukien.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Tatjana Koskinen, Hr-palvelussuhdetiimi, Sarastia.