§ 54 Kuntakokeilun työllisyysasiantuntijan valinta

Lataa 

PRIDno-2022-3988

Päätöspäivämäärä

1.8.2022

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Valinnan perusteena toimi asiantuntija- ja asiakaspalvelutyöhön soveltuva koulutus ja työkokemus sekä haastatteluissa saatu käsitys henkilön soveltuvuudesta ja valmiudesta työllisyysasiantuntijan tehtävään.

Kuvaus

Porin kaupungin työllisyyspalveluiden hallinnoimaan työllisyyden kuntakokeiluun oli haettavana 2 työllisyysasiantuntijan määräaikaista virkasuhdetta. Toisen asiantuntijan ensisijainen sijoituspaikka oli kuntakokeilun työnhaku- ja koulutuspalvelut ja toisen monialaiset palvelut. Hakuaika oli 15.-29.6.2022. Tehtävän kelpoisuusehtona oli soveltuva ammattikorkeakoulututkinto tai vastaava aiempi opistoasteinen tutkinto. Lisäksi eduksi katsottiin työhallinnon, kunnallisten työllisyys- tai sosiaalipalveluiden tai HR-palveluiden työkokemus. Hakemuksia tuli määräajassa 26 kpl ja hakijoista 24 täytti kelpoisuusehdot. Porin kaupungin työllisyyspäällikkö Jenni Ketonen, TYP-päällikkö Hannele Tuomainen ja kuntakokeilun palvelupäällikkö Arto Saarinen haastattelivat yhteensä 7 henkilöä.

Porin kaupungin työllisyyden kuntakokeilussa pilotoidaan työllisyydenhoitoa osaksi kuntien pysyvää palvelurakennetta ja yhteensovitetaan kuntien ja valtion työllisyyspalveluita. Kuntakokeilun henkilöstö koostuu TE-toimistosta virkasiirrolla siirretyistä viranhaltijoista sekä Porin kaupungin viranhaltijoista. Porin kaupunginhallitus antoi täyttöluvan (22.6.2020) 10:een määräaikaiseen virkasuhteeseen kuntakokeilun ajaksi vahvistamaan työllisyyspalveluiden vakituista henkilöstöä. Tämän täyttöluvan perusteella haettiin kahta työllisyysasiantuntijaa kesällä vapautuneisiin virkasuhteiseen.

 

 

Päätös

Työllisyysasiantuntijan määräaikaiseen virkaan kuntakokeilun työnhaku- ja koulutuspalveluiden palvelulinjalle ajalle 22.8.2022 - 30.6.2023 valitaan tradenomi [peitetty] sekä varalle tradenomi [peitetty] siltä varalta, ettei valittu ota virkaa vastaan. 

Monialaisiin palveluihin soveltuvaa hakijaa ei rekrytoijien arvion mukaan löytynyt ja määräaikainen virka päätettiin laittaa uudestaan hakuun. Uudessa haussa huomioidaan myös ensimmäisellä hakukierroksella hakemuksensa jättäneet.

Allekirjoitus

Jouko Hautamäki, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala 

Organisaatiotieto

Kasvupalvelut- ja kaupunkisuunnitteluyksikkö