§ 17 Hankintapäätös sähköautojen latauspisteiden hankinnasta Herralahden urheilukentän pysäköintialueelle

Lataa 

PRIDno-2020-3430

Päätöspäivämäärä

2.8.2022

Päätöksen tekijä

Infrajohtaminen toimintayksikön esimies

Päätöksen peruste

Harju Elekter Oy antoi tarjouksensa 27.7.2022 hintaan 6 646 € (alv0%). Tarjous täytti tarjouspyynnön kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset. Järjestelmän asennus, käyttöönotto- ja ylläpitokulut eivät sisälly tarjoukseen. Hankinta tehdään infran investointibudjetista investoinnilta Sähköautojen latauspisteet 14190490014_010 tarkoitukseen varatusta määrärahasta.  

Kuvaus

Valtuuston hyväksymän Pysäköintipolitiikka 2030 -raportin linjausten mukaisesti infrajohtaminen on valmistellut sähköautojen latauspisteiden järjestämistä julkisille pysäköintialueille. Pysäköintialueille julkisten latauspiteiden järjestäminen ei ole lakisääteinen tehtävä ja latauspisteverkosto syntyy pääasiassa markkinaehtoisesti. Sähköisen liikenteen edistämiseksi julkisten latauspisteiden järjestäminen pienessä määrin on kuitenkin perusteltua ja sen tarve arvioidaan tapauskohtaisesti aina, kun rakennetaan uutta tai saneerataan vanhaa.

Herralahden urheilukentän pysäköintialue Paperitehtaankadun ja Kuninkaanlahdenkadun kulmassa rakennettiin vuonna 2020. Jo pysäköintialueen rakentamisen yhteydessä selvitettiin mahdollisuutta toteuttaa alueelle tarpeen mukaan myöhemmin sähköautojen latauspisteitä. Pori Energia Sähköverkoilta selvitettiin sähkön saanti ja sähköjakokaapin sijainti. Kansalaispalautteiden perusteella alueella on todettu tarvetta sähköautojen latauspisteille.

Infrajohtaminen on pyytänyt Harju Elekter Oy:ltä tarjouksen kahdesta 2x22kW sähköautojen latauspisteestä, jotka tulevat täysin julkiseen käyttöön. Pistoketyyppi on TYPE2 ja käyttöliittymänä OCPP 1.6. Latausasemissa on lisäksi suko-pistokkeet. Laitteet liitetään IGL-Technologies Oy:n operointisopimukseen. Lataussähkön hinnoittelussa noudatetaan teknisen lautakunnan 24.11.2020 § 176 mukaista hinnoittelua.      

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta.

Päätös

Teknisen toimialan toimintasäännön 4§:n nojalla toimintayksikön esimies päättää suunnittelu-, urakka-, hankinta- ja palvelusopimukset, joiden arvo on enintään 60 000 euroa. Päätän edellä mainituin perustein tilata sähköautojen latauspisteen Herralahden urheilukentän pysäköintialueelle tarjouksen 27.7.2022 mukaisesti Harju Elekter Oy:ltä hintaan 6 646 € (alv 0%). 

Allekirjoitus

Sanna Välimäki, infrajohtamisen toimintayksikön esimies, tekninen toimiala, infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö