§ 16 Isojoenrannan patojen perusparannuksen ylävirran osuuden suunnittelun patoasiantuntijan konsulttipalvelujen hankinta

Lataa 

PRIDno-2022-4191

Päätöspäivämäärä

2.8.2022

Päätöksen tekijä

Infrajohtaminen toimintayksikön esimies

Päätöksen peruste

Tarjousta pidetään hyvänä. Työalueen haastavien olosuhteiden vuoksi katsotaan, että patoasiantuntijan konsulttipalveluilla voidaan varmistaa patosuunnitelmien tekninen laatu. 

Kuvaus

Isojoenrannan patojen peruskorjaus on vielä toteuttamatta ylävirran osuudeltaan (Lukkarinsilta - rautatie). Työn suunnittelu toteutetaan vuoden 2022 aikana ja patojen peruskorjaustyöt pyritään toteuttamaan vuosien 2023-24 aikana. Isojoenrannan haastavien olosuhteiden vuoksi päätettiin pyytää tarjous asiantuntijakonsultilta, jotta suunnittelu pystytään toteuttamaan olosuhteiden puitteissa patoteknisesti parhailla mahdollisilla ratkaisuilla. Konsultilla on kokemusta paikallisista olosuhteista ja vastaavista patorakenteista. Konsultti on jättänyt tarjouksen 15.7.2022.

Patoasiantuntijan tehtävänä on mm. osallistua suunnittelun tavoitteiden ja vaadittavien laskelmien päättämiseen, laskelmien tulosten ja suunnitelmien läpikäynti ja kommentointi. Lisäksi konsultti laatii asiantuntijalausunnon valmiista suunnitelmista. 

Hankinta toteutetaan suorahankintana, sillä muita vastaavanlaista paikallistuntemusta ja patoteknistä osaamista omaavaia asiantuntijoita ei ole saatavilla. Työ toteutetaan kokonaishintaurakkana ja 
urakkahinta on 5000 €. Työssä noudatetaan konsulttitoiminnan yleisiä sopimusehtoja KSE 2013.

 

 

Päätös

Päätetään edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein, että Isojoenrannan patojen perusparannuksen ylävirran osuuden suunnittelun patoasiantuntijan konsulttipalvelujen hankinta tilataan Geo Infralta 15.7.2022 jätetyn tarjouksen mukaisesti kokonaishintaurakkana hintaan 5 000 € (alv 0%),​ jota ei ilman tilaajan kirjallista suostumusta ylitetä. 

Allekirjoitus

Sanna Välimäki, Infrajohtamisen toimintayksikön esimies

Organisaatiotieto

Infrayksikkö