§ 59 Rakentamisen yhteisten Topten-käytäntöjen digitaalisen tuotanto- ja julkaisualustan kehittäminen -projektin hankintayhteistyötä koskevan hallintosopimuksen allekirjoittaminen

Lataa 

PRIDno-2021-3801

Päätöspäivämäärä

8.9.2022

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Hallintosäännön perusteella toimialajohtaja vastaa toimialansa toiminnasta sekä johtavat ja kehittävät toimintaa kaupunginhallituksen, ​kaupunginjohtajan ja lautakunnan alaisuudessa sekä konsernihallinnon ohjauksessa. Toimintasäännön mukaan toimialajohtajalla on valtuutus hankintaan ja virkamiehen valtuuttamiseen.

Kuvaus

Sopimus koskee kuntien hankintayhteistyötä Rakentamisen yhteisten Topten-käytäntöjen digitaalisen tuotanto- ja julkaisualustan kehittäminen -hankkeessa (myös TOP10-alustan kehittämishanke, RAVA3Pro). Sopimuksen tarkoituksena on tehdä hankintayhteistyötä TOP10-alustan kehittämishankkeeseen liittyvien hankintojen kilpailuttamiseksi sekä sopia hankintoihin liittyvästä päätöksenteosta ja sopimusten tekemisestä.

Hankkeessa on mukana 10 kuntaa. Hankkeen päähakijana ja hallinnoijana toimii Tampereen kaupunki. Hankkeeseen kuuluvat Tampereen kaupungin lisäksi seuraavat kaupungit: Helsinki, Espoo, Vantaa, Oulu, Turku, Jyväskylä, Kuopio, Lahti ja Pori. Hankkeelle on perustettu ohjausryhmä, johon kuuluvat edustajat kaikista hankkeen osatoteuttajakunnista sekä Rakennustarkastusyhdistys RTY ry:stä, jonka kanssa hankkeessa tehdään yhteistyötä. Hankkeen toteuttamisaika on 9/2021–10/2023.

Valtiovarainministeriö on myöntänyt 23.6.2021 päivätyllä päätöksellään VN/2777/2021 hankkeelle avustusta enintään 205 000 euroa. Kuntien yhteenlaskettu omarahoitusosuus hankkeen kustannuksista on 105 000 euroa (10 500 euroa/kaupunki), joka katetaan omana työnä. Hankkeen kokonaisbudjetti on siten 310 000 euroa. Hankintojen osuus kokonaisbudjetista on noin 100 000 euroa (10 000 euroa/kaupunki).

Hankintayhteistyö järjestetään sopijapuolten kesken kuntalain (410/2015) 54 §:n tarkoittamana sopimusyhteistyönä soveltaen hankintalain (1397/2016) 21 §:n mukaista järjestelyä. Sopijapuolet kilpailuttavat TOP10-alustan kehittämishankkeeseen liittyvät hankinnat hankintarenkaana. Tampereen kaupunki vastaa muiden kuntien puolesta hankintojen kilpailuttamisesta hankintalain (1397/2016) mukaisesti ja tekee hankkeeseen liittyvät hankintapäätökset sekä valmistelee ja allekirjoittaa hankintasopimukset kaikkien sopijapuolten puolesta hallintosopimuksessa tarkemmin määritellyin tavoin.

Sopimus tulee voimaan, kun kaikki sopijapuolet ovat sen allekirjoittaneet ja päättyy, kun TOP10-alustan kehittämishanke päättyy.

Porin kaupunki valtuuttaa Tampereen kaupungin vastaamaan hankinnoista sopimuksessa määritellyllä tavalla Porin kaupungin avustusosuuden osalta.

Liitteet:

1.      Pääsopimus: Hallintosopimus hankintayhteistyöstä Rakentamisen yhteisten Topten-käytäntöjen digitaalisen tuotanto- ja julkaisualustan kehittäminen –hankkeessa. HUOM: Verkkojulkisuus rajoitettu.
2.      Pääsopimukseen liittyvä yhteisrekisterisopimus
a.      Yhteisrekisterisopimuksen liite A: Osapuolten yhteyshenkilöt ja tietosuojavastaavat. HUOM: Verkkojulkisuus rajoitettu.
b.      Yhteisrekisterisopimuksen liite B: Seloste rekisteritietojen käsittelytoimista. HUOM: Verkkojulkisuus rajoitettu.
c.      Yhteisrekisterisopimuksen liite C: Rekisteriseloste.
3.      Hanketta koskeva avustushakemus 4.5.2021 (Digitalisaation kannustinjärjestelmä 2021, hakulomake yhteishankkeisiin). HUOM: Verkkojulkisuus rajoitettu.
4.      Valtiovarainministeriön päätös avustuksesta kuntien digitalisaation yhteishankkeisiin 23.6.2021 (VN/2777/2021). HUOM: Verkkojulkisuus rajoitettu.
5.      Valtiovarainministeriön ohje Digikannustin-rahoitusta saaneille hankkeille 27.1.2021
6.      Hankkeen budjetti 28.9.2021.

Päätös

Päätän hyväksyä liitteenä oleva Rakentamisen yhteisten Topten-käytäntöjen digitaalisen tuotanto- ja julkaisualustan kehittäminen -projektin hankintayhteistyön hallintosopimus allekirjoitettavaksi esityksen mukaisesti, ja valtuuttaa Tampereen kaupungin toimivaltaisen viranhaltijan hyväksymään ja allekirjoittamaan projektiin liittyvät hankintoja koskevat ratkaisut ja päätökset.

Allekirjoitus

Jouko Hautamäki, vt. toimialajohtaja, Elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Rakennusvalvontayksikkö