§ 57 Hankeavustuksen myöntäminen, Kyläsaaren kiinteistönomistajat

Lataa 

PRIDno-2022-2839

Päätöspäivämäärä

25.8.2022

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Porin kaupungin avustusperiaatteiden (KH 28.9.2020 § 501) mukaan yhdistys voi hakea kaupungilta 1–3 vuotta kestävän kehittämishankkeen omarahoitusosuutta tai kuntaosuutta, kun hankkeen päärahoitus tulee joltain muulta rahoittajalta. Edellytyksenä myöntämiselle on, että hanke edesauttaa kaupungin strategian ja ohjelmien toteutusta. Kaupungin avustuksella voidaan kattaa omarahoitusosuus, joka on korkeintaan 30 % hankkeen kokonaiskustannuksista. 

Hanke tukee sekä kaupungin hyvinvointiohjelmaa että kasvu- ja elinvoimaohjelmaa.

Alle vuoden mittaisen hankkeen rahoittamisesta päättää elinvoima- ja ympäristötoimialan toimialajohtaja hankintavaltuuksien ja talousarviossa myönnetyn määrärahan puitteissa.

Avustuspäätös 3000 euroa perustuu jäljellä olevaan hankeavustusmäärärahaan. 

Yhdistys raportoi Porin kaupungin Infrayksikkö / liikuntapaikat- yksikölle hankkeen tuloksista. Yhdistyksellä on velvollisuus maksaa takaisin mahdollisesti käyttämättä jäänyt hankeavustus. 

 

Kuvaus

Kyläsaaren kiinteistönomistajat on hakenut avustusta Porin kaupungilta 4909,42 euroa 1.1.2021 - 31.12.2023 toteutettavalle "Kyläsaaren frisbeegolfradan kehittäminen ja turvallisuus"-hankkeelle.

Hankkeessa kehitetään Kyläsaaren frisbeegolfrataa ja radan turvallisuutta, hankkeessa suojataan ihmisiä, irtaimistoa sekä luontoa frisbeiden osumista aiheutuvilta vaurioilta. Lisäksi
rakennetaan kentällä uusi lähipelin harjoitteluun soveltuva "peli."

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 38018,84 euroa, mistä Porin kaupungilta haettava osuus on 12,9 %. 

Teknisen toimialan lausunto: "Tekninen toimiala Infrayksikkö/liikuntapaikat puoltaa kaupungin osuutta rahoituksessa. Frisbee-golf on saavuttanut suuren suosion ja Kyläsaaren urheilukentällä tehtävät vanhan aidan purkutyö ja uuden korkeamman ja paremmin urheilukentän vierellä olevaa asutusta suojaavan aidan rakentaminen on perusteltua."

Päätös

Päätän myöntää Kyläsaaren kiinteistönomistajat- yhdistykselle "Kyläsaaren frisbeegolfradan kehittäminen ja turvallisuus"- hankkeen omarahoitusosuuteen 3000 euroa vuodelle 2022.

Avustus maksetaan Elinkeinotoiminnan ostopalvelut -kustannuspaikalta 14117403 tililtä 47550.

Allekirjoitus

Jouko Hautamäki, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala 

Organisaatiotieto

Kasvupalvelut- ja kaupunkisuunnitteluyksikkö