§ 18 Harmaalinnan ja Koivistonluodon rantojen stabiliteetin parantaminen, esisuunnittelu

Lataa 

PRIDno-2022-4765

Päätöspäivämäärä

1.9.2022

Päätöksen tekijä

Infrajohtaminen toimintayksikön esimies

Päätöksen peruste

Infrajohtaminen pitää tarjousta hyvänä. AFRY Finland Oy on tehnyt aiemmin rannan tuentaan liittyviä suunnitelmia alueella sekä tulvasuojeluun liittyviä stabiliteetti ja suunnittelutöitä. Nyt tehtävä suunnittelutyö on välttämätöntä, jotta jatkossa voidaan varmistaa alueen rantojen turvallisuus.

 

Kuvaus

AFRY Finland Oy on tehnyt neuvottelumenettelyllä tarjouksen 29.8.2022 Harmaalinnan ja Koivistonluodon rantojen stabiliteetin parantamisen esisuunnitelmien laatimisesta. 

Työ toteutetaan KSE 2013 kohdan 5.2.3 mukaisesti aikapalkkiona henkilöryhmittäin. Henkilöryhmien veloitushinnat ovat Porin kaupungin ja Afry Finland Oy:n välisen puitesopimuksen 27.1.2020 mukaiset.
Tarjouksen työohjelman mukaisten tehtävien suorittamisen kustannusarvio on 27 000 € (alv 0 %).

Mahdolliset tarjouksen ulkopuoliset, erikseen sovittavat lisä- ja muutostyöt veloitetaan toteuman mukaisesti sekä puitesopimuksen mukaisten tuntiveloitushintojen mukaan. Lisä- ja muutostöitä ei aloiteta ennen asiakkaan kirjallista vahvistusta.

Suunnittelutehtävä sisältää vaihtoehtoisten ratkaisujen esittämisen, niiden vertailun sekä kustannukset. Tarkastelualueella olosuhteet ja rannan geometria vaihtelevat, joten myös mahdolliset ratkaisut vaihtelevat alueittain. Suunnittelu sisältää seuraavat tehtävät:

  • Jokiuoman luotaustietojen päivittäminen ja pohjaeroosion arviointi (eroosio muutosten esittäminen kartalla ja leikkauksissa)
  • Vaihtoehtoiset rannan vahvistustoimenpiteet ja niiden vertailu
  • tekninen toteutettavuus
  • tilan tarve
  • vesiluvan tarve
  • kustannukset
  • Rannan vahvistustoimenpiteiden alueellinen tarkastelu ja esitys soveltuvimmista toimenpiteistä alueittain, ei kuitenkaan tonttikohtaisesti.
  • Esitettyjen toimenpiteiden stabiliteetti varmistetaan stabiliteettilaskelmin, mikäli tilanne poikkeaa aiemmin lasketuista tapauksista.
  • Lisätutkimukset

Suunnittelussa huomioidaan joen pohjan eroosio, rantarakentaminen, rakennusten perustamistapa sekä ohjausryhmän esitykset vaihtoehtojen pohjalta. Tehtävästä laaditaan esisuunnitelmaselostus sisältäen liitteet ja piirustukset (suunnitelmakartat, leikkauspiirustukset ja tyyppipoikkileikkaukset).

Päätös

Päätetään tilata AFRY Oy:ltä 28.9.2022 tarjouksen mukaisesti Harmaalinnan ja Koivistonluodon rantojen stabiliteetin parantamisen esisuunnittelu hintaan 27 000 € (alv. 0%)

Laskuun viite T72-7201, Harmaalinnan ja Koivistonluodon rantojen stabiliteetin parantaminen 14190490014_011

Allekirjoitus

Sanna Välimäki, Infrajohtamisen toimintayksikön esimies

Organisaatiotieto

Infrayksikkö