§ 21 Sähköautojen latauspisteiden asennus Herralahden urheilukentän P-alueelle

Lataa 

PRIDno-2020-3430

Päätöspäivämäärä

5.9.2022

Päätöksen tekijä

Infrajohtaminen toimintayksikön esimies

Päätöksen peruste

Tarjous on tarjouspyynnön mukainen. 

Kuvaus

Valtuuston hyväksymän Pysäköintipolitiikka 2030 -raportin linjausten mukaisesti infrajohtaminen on valmistellut sähköautojen latauspisteiden järjestämistä julkisille pysäköintialueille. Pysäköintialueille julkisten latauspiteiden järjestäminen ei ole lakisääteinen tehtävä ja latauspisteverkosto syntyy pääasiassa markkinaehtoisesti. Sähköisen liikenteen edistämiseksi julkisten latauspisteiden järjestäminen pienessä määrin on kuitenkin perusteltua ja sen tarve arvioidaan tapauskohtaisesti aina, kun rakennetaan uutta tai saneerataan vanhaa. 

Herralahden urheilukentän pysäköintialue Paperitehtaankadun ja Kuninkaanlahdenkadun kulmassa rakennettiin vuonna 2020. Jo pysäköintialueen rakentamisen yhteydessä selvitettiin mahdollisuutta toteuttaa alueelle tarpeen mukaan myöhemmin sähköautojen latauspisteitä. Pori Energia Sähköverkoilta selvitettiin sähkön saanti ja sähköjakokaapin sijainti. Kansalaispalautteiden perusteella alueella on todettu tarvetta sähköautojen latauspisteille.

Infrajohtaminen on tilannut kaksi 2x22kW sähköautojen latauspistettä Harju Elekter Oy:ltä. Laitteet ovat tehtaalla valmiina asennettavaksi.

Kk-sähköpalvelu Oy on tehnyt infrajohtamisen pyynnöstä tarjouksen 30.8.2022  laitteiden asentamisesta suunnitelmien mukaisesti sisältäen kaapeloinnit putkituksineen, maankaivuutyöt, maajalustat  ja mittarointikeskuksen. Keskuksen toimitusaika on noin 15 viikkoa. KK-sähköpalvelu Oy on Harju Elekter Oy:n suosittelema sähköurakoitsija. Kustannukset katetaan tarkoitukseen varatuista määrärahoista investoinnilta 14190490014_010 Sähköautojen latauspiste. 

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta.

 

Päätös

Teknisen toimialan toimintasäännön 4§:n nojalla toimintayksikön esimies päättää suunnittelu-, urakka-, hankinta- ja palvelusopimukset, joiden arvo on enintään 60 000 euroa. Päätän edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein, että Herralahden urheilukentän sähköautojen latauspisteiden asennus hankitaan KK-sähköpalvelu Oy:ltä tarjouksen 30.8.2022 mukaisesti hintaan 11 800 € (alv0%).

Allekirjoitus

Sanna Välimäki, infrajohtamisen toimintayksikön esimies, Tekninen toimiala, infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö