§ 225 Asiantuntijapalvelujen hankinta hallinnon prosessien kehittämiseen

Lataa 

PRIDno-2022-3595

Päätöspäivämäärä

5.9.2022

Päätöksen tekijä

Talous- ja hallintojohtaja

Päätöksen peruste

Tarjous vastaa sisällöltään hyvin Porin kaupungin hallinnon prosessien kehittämistarpeita. Konsulttiverkko Public Oy:n toimintatapa ja valmennusmenetelmät tukevat kehittämistyön onnistumista ja tavoitetta siitä, miten varmistetaan uudistuvassa toimintaympäristössä tehokkaasti toteutetut ja johdetut palvelut sekä jatkuvan parantamisen kyvykkyydet.

Konsernipalvelut-esikuntayksikön toimintasäännön 23 §:n mukaan yksikön johtajan hankintavaltuudet ovat enintään 50.000 euroa.

Kuvaus

Toimintaympäristö ja toimintatavat muuttuvat lainsäädäntöuudistusten, hyvinvointialueuudistuksen ja digitalisaation kehittymisen myötä. Myös samaan aikaan tapahtuva Porin kaupungin organisaatiouudistus muuttaa osaltaan toimintatapoja. Kaupungin talous- ja hallintoyksikön toiminnan kehittämistarpeiden tarkastelussa on tullut esille hallinnon prosessien kehittämisen tarve. Kehittämisellä tavoitellaan sujuvia, ajantasaisia, hyvin johdettuja ja sijaistettuja prosesseja, toisin sanoen sujuvaa arkea, jossa myös henkilöstövoimavarat ja osaamisvaranto ovat hallinnassa. Hallinnon prosessien kehittämisen lähtökohtina ovat toiminnallinen tarve, henkilöstön osallisuuden mahdollistaminen oman työnsä kehittämiseen sekä kokeilukulttuurin edistäminen.

Hallinnon prosessien kehittämistyötä on valmistelu keväästä alkaen ja kehittämisprojekti on tarkoitus käynnistää käytännössä tämän vuoden lokakuussa ja viedä läpi vuoden 2023 tammikuun loppuun mennessä yhdessä ulkopuolisen kehittäjäkumppanin kanssa. Kehitettävät prosessit ja projektiin varsinaisesti osallistuvat henkilöt varmistuvat projektin käynnistymisen jälkeen. Projektiin eri vaiheissa osallistuva henkilömäärä on arvioituna noin 20-50. Pääsääntöisesti projektiin osallistuva henkilöstö koostuu talous- ja hallintoyksikön toimijoista.

Kehittäjäkumppaniksi valikoitui Konsulttiverkko Public Oy. Konsulttiverkko Public Oy:ltä on saatu tarjous talous- ja hallintoyksikön prosessien kehittämisprojektista hintaan 17 820 euroa (alv 0 %). Lisäksi tulevat arvonlisäverot ja toteutuneet matkakulut. Matkustuksesta ja matkakuluista sovitaan erikseen. 

Päätös

Päätän, että hallinnon prosessien kehittämisen asiantuntijapalvelut ja kehittämisvalmennus hankitaan Konsulttiverkko Public Oy:ltä saadun tarjouksen mukaisesti. Kustannukset katetaan talous- ja hallintoyksikön kustannuspaikasta.

Allekirjoitus

Tuomas Hatanpää, talous- ja hallintojohtaja, konsernipalvelut, talous- ja hallintoyksikkö

Organisaatiotieto

Talous- ja hallintoyksikkö