Perusturvalautakunta, kokous 22.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 140 Täyttölupapyyntö, palveluohjaajan virka, 74519005, iäkkäiden ennaltaehkäisevät palvelut

PRIDno-2022-5002

Valmistelija

  • Pirjo Rehula, iäkkäiden palveluiden palvelujohtaja, pirjo.rehula@porinperusturva.fi

Perustelut

Iäkkäiden palveluissa tulee avoimeksi 1.12.2021 toistaiseksi voimassa oleva palveluohjaajan virkasuhde, 74519005. Pyydetään lupaa palveluohjaajan viran täyttämiseksi julkista hakumenettelyä käyttäen iäkkäiden ennaltaehkäisevissä palveluissa.

Kaikenikäisten omaishoidon tuen palveluiden toteuttaminen ja kehittäminen edellyttävät palveluohjaajan viran täyttämistä. Avoimeksi tuleva palveluohjaajan virka on vaativa ammattitehtävä, jossa palveluohjaajan tehtävänä on käsitellä omaishoidon tuen asiakkuuden prosessia, joka sisältää muun muassa sekä omaishoidettavan että omaishoitajan toimintakyvyn, voimavarojen ja palvelutarpeen arvioinnin, päätöksen teon, sopimuksiin liittyvät työtehtävät sekä lakisääteisten vapaapäivien ajaksi tehtävät lyhytaikaishoidon järjestelyt. Prosessi sisältää omaishoidon tuen lisäksi myös muiden sosiaali- ja terveyspalveluiden tarpeiden kartoittamista ja niihin liittyvää päätöksen tekoa. Omaishoidon tuen hakemukset käsitellään kaikissa tapauksissa yksilöllisesti. Palveluohjaajan työ perustuu omaishoidettavan tilanteen kokonaisarviointiin sekä omaishoitajan ohjaamiseen ja tukemiseen.

Kelpoisuusvaatimuksena palveluohjaajan virkaan on korkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteinen tutkinto ja sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain (817/2015) 8 §:n mukainen pätevyys. Ajokortti ja oman auton käyttömahdollisuus on välttämätöntä. Virassa toimiminen edellytetään tartuntatautilain 48 a § mukaisten ehtojen täyttymistä. Työaika on 36,25 tuntia viikossa, hinnoittelukohta 02SOS050 ja tehtäväkohtainen palkka tällä hetkellä 2 500,62 euroa kuukaudessa, kp iäkkäiden ennaltaehkäisevät palvelut 1413310001.

 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Pirjo Rehula, iäkkäiden palveluiden palvelujohtaja, pirjo.rehula@porinperusturva.fi

Perusturvalautakunta päättää hyväksyä palveluohjaajan viran 74519005 täyttölupapyynnön ulkoisella haulla.

Päätös

Päätös esityksen mukaan.

Tiedoksi

Iäkkäiden palveluiden päällikkö, ennaltaehkäisevät palvelut