Kaupunginvaltuusto, kokous 29.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 126  Alle 18-vuotiaiden maauimalan käyttö maksuttomaksi v.2023 kesäkauden ajaksi, valtuustoaloite, valtuutetut Niko Viinamäki ja Christa Lahto (lisäpykälä)

PRIDno-2022-4733

Perustelut

Valtuutetut Niko Viinamäki ja Christa Lahto jättivät kaupunginvaltuuston kokouksessa seuraavan valtuustoaloitteen:

”VALTUUSTOALOITE

 Alle 18-vuotiaiden maauimalan käyttö maksuttomaksi v.2023 kesäkauden ajaksi

Kuluneena kesänä toteutettiin maksuton maauimalan käyttö alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Pilottihanke toteutettiin yhdessä Porin Lasten- ja Nuortensuojelu säätiön kanssa. Hanke oli erittäin onnistunut ja moni lapsi sekä nuori pääsi uimaan ja harjoittelemaan kansalaistaitoaan valvotuissa olosuhteissa. 

Kaupungin strategiassa lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi on keskeisessä osassa. Hankkeen vaikutukset lasten ja nuorten hyvinvointiin ovat merkittävät.

Ehdotankin että Porin Kaupunki ottaa huomioon v.2023 talousarviovalmistelussa maauimalan käytön muuttamisen maksuttomaksi alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille koko maauimalan kesäkauden ajaksi. Näin ollen mahdollistamme monelle lapselle ja nuorelle koulujen kesälomien ajaksi heidän terveyttä ja hyvinvointia edistävää tekemistä.

Niko Viinamäki (ps.) 

kaupunginvaltuutettu

Christa Lahto”

Ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.