§ 62 Poikkeaminen, Metsämaa

Lataa 

PRIDno-2022-192

Päätöspäivämäärä

28.9.2022

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Kaavatilanne

Alueella on voimassa asemakaava 609 534 (hyv. 20.10.1976), jossa alue on osoitettu sosiaalista toimintaa palvelevien rakennusten korttelialueeksi (YS6).

Satakunnan vaihemaakuntakaava 2:ssa alue on osoitettu taajamatoimintojen alueeksi (A).

Korttelissa on hyväksytty tonttijako 3.1.1977, jossa vuokra-alue on osoitettu osaksi tonttia 609-38-3-6. Tontin lohkominen on vireillä.

Poikkeaminen

Rakennuksen rakentaminen vastoin asemakaavaa (MRL 58 §)

Naapurien kuuleminen

Kaupunki on kuullut naapurit MRA 86 §:n mukaisesti. Naapureilla ei ole huomautettavaa hankkeesta.

Asianosaisten laajempi kuuleminen ei ole tarpeen. (MRA 86 §)

Lausunnot

Hakija on pyytänyt hankkeesta Fintrafficin lentoestelausunnon.  14.4.2022 päivätyssä lausunnossa todetaan, ettei tukiasemalla ole vaikutuksia ilmailumääräysten mukaisiin korkeusrajapintoihin tai lentoliikenteen sujuvuuteen.

Asian harkinta

Asia on ollut esillä elinvoima- ja ympäristötoimialan toimialajohtajan asettamassa rakennus- ja poikkeamislupatyöryhmässä. Työryhmä puoltaa poikkeamisten myöntämistä. Kyseessä on olemassa olevan maston korvaaminen. Masto sijoitetaan olemassa olevan laitetilan läheisyyteen tontin puiston puoleiselle reunalle, jossa sen maisemallinen haitta nykytilanteeseen verrattuna jää vähäiseksi. Poikkeaminen ei aiheuta haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueen käytön muulle järjestämiselle. Rakentaminen ei vaikeuta luonnonsuojelun tavoitteitten saavuttamista eikä vaikeuta rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteitten saavuttamista ja poikkeamiselle on erityinen syy. (MRL 171 §)

Työryhmä esittää poikkeamisluvan myöntämistä.

Päätösvallan peruste

Porin kaupungin elinvoima- ja ympäristötoimialan toimintasäännön 16 §:n mukaan toimialajohtaja päättää muista kuin hallintosäännön 27 §:n 8. ja 9. kohdan tarkoittamista suunnittelutarveratkaisuista ja poikkeamisista MRL 171 §:n perusteella.

Kuvaus

Rakennushanke

Olemassa olevan 27 metriä korkean telepylvään vaihtaminen uuteen 42 metriseen pylvääseen.

Hakija

Telia Towers Finland Oy*

*Hakijan tiedot korjattu hallintolain (434 / 2004) 51 §:n mukaisena kirjoitusvirheenä 28.9.2022

Rakennuspaikka

Noin 100 m²:n suuruinen vuokra-alue Metsämaan eli 38. kaupunginosassa kiinteistön Kunnantalo 609-417-22-45 yhdestä palstasta osoitteessa Mittamiehentie 1.

Rakennuspaikalta on purettu kaupungin omistama varastorakennus vuonna 2021, jossa aiemmin sijaitsi telemaston laitetila. Uusi 8,5 m²:n laitetila rakennettu 2021.

Päätös

Päätän myöntää haetun poikkeamisluvan rakennus- ja poikkeuslupatyöryhmän esityksen mukaisesti.

Poikkeamispäätös on voimassa kaksi vuotta päätöksen lainvoimaiseksi tulemisesta lukien. Ennen rakennustoimenpiteisiin ryhtymistä on haettava poikkeamispäätöstä vastaavaa rakennuslupaa poikkeamispäätöksen voimassaoloaikana.

Kaupunginvaltuuston 24.3.2014 (§ 36) päätöksen mukaan päätöksen valmistelusta ja käsittelystä peritään 470 euron maksu.

Allekirjoitus

Jouko Hautamäki, vs. toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Elinvoima- ja ympäristötoimiala