§ 313 Rakkaudella porilaisille nuorille -hyvinvointiraha, Koriskenttä kuntoon!

Lataa 

PRIDno-2021-5602

Päätöspäivämäärä

1.10.2022

Päätöksen tekijä

Talous- ja hallintojohtaja

Päätöksen peruste

Porin kaupunginhallitus on oikeuttanut (6.6.2022 § 389) talous- ja hallintojohtajan tekemään päätökset valittavista hankkeista ja hyvinvointirahan myöntämisestä.

Kuvaus

Hyvinvointirahalla toteutetaan osallistuvaa budjetointia, jossa porilaiset saavat itse ideoida ja toteuttaa hyvinvointia tukevia hankkeita. Porin kaupunginhallitus päätti (6.6.2022 § 389) osoittaa tämän vuoden hyvinvointirahasta 20 000 euroa käytettäväksi nuorten hyvinvoinnin edistämiseen niin, että nuoret toteuttavat hyvänmielen tekoja porilaisille. Nuoret päättävät itse mielestään tarpeelliset kohderyhmät, toiminnan sisällön sekä toteuttamistavan ja -ajankohdan. Toiminnan tulee olla kaikille avointa ja maksutonta ja se pitää toteuttaa tämän vuoden aikana. Hakijoina voivat olla erilaiset nuorista tai nuorista aikuisista koostuvat ryhmät tai yksittäiset nuoret yhdessä vastuullisen aikuisen kanssa. 

Tarkoituksena on toteuttaa koripallokentän kunnostaminen jokaiselle koulun oppilaalle, sekä erityisesti nuorille vapaa-ajan käyttäjille. Kunnostettaisiin välituntipihan koripalloalue maalaamalla koripallokenttä asfalttiin ja rakentamalla penkeistä pieni katsomo. Avaustapahtumaan somepersoona, joka voisi myös pitää pienen luennon sosiaaliseen mediaan liittyen.

Oppilaskunta järjestää avaustapahtuman oppilaille ja välitunneilla vapaaheittokisoja marraskuussa. Penkit teetetään Porin kaupungilla ja kentän viivat tulee maalaamaan ammattilainen. Avaustapahtuma järjestetään välituntipihalla.

7500€ penkkeihin, sometähteen, tarvikkeisiin, palkintoihin, tarjoiluun.

Päätös

Päätän, ettei hyvinvointirahaa myönnetä Koriskenttä kuntoon! -hankkeelle, koska kaupungin liikuntapaikkainfran toteuttaminen ei ole hyvinvointirahalla toteutettavaa toimintaa. 

Allekirjoitus

Tuomas Hatanpää, talous- ja hallintojohtaja, konsernipalvelut, talous- ja hallintoyksikkö

Organisaatiotieto

Talous- ja hallintoyksikkö