§ 311 Rakkaudella porilaisille nuorille -hyvinvointiraha, Kui Pori voi? -festivaali

Lataa 

PRIDno-2021-5602

Päätöspäivämäärä

1.10.2022

Päätöksen tekijä

Talous- ja hallintojohtaja

Päätöksen peruste

Porin kaupunginhallitus on oikeuttanut (6.6.2022 § 389) talous- ja hallintojohtajan tekemään päätökset valittavista hankkeista ja hyvinvointirahan myöntämisestä.

Kuvaus

Hyvinvointirahalla toteutetaan osallistuvaa budjetointia, jossa porilaiset saavat itse ideoida ja toteuttaa hyvinvointia tukevia hankkeita. Porin kaupunginhallitus päätti (6.6.2022 § 389) osoittaa tämän vuoden hyvinvointirahasta 20 000 euroa käytettäväksi nuorten hyvinvoinnin edistämiseen niin, että nuoret toteuttavat hyvänmielen tekoja porilaisille. Nuoret päättävät itse mielestään tarpeelliset kohderyhmät, toiminnan sisällön sekä toteuttamistavan ja -ajankohdan. Toiminnan tulee olla kaikille avointa ja maksutonta ja se pitää toteuttaa tämän vuoden aikana. Hakijoina voivat olla erilaiset nuorista tai nuorista aikuisista koostuvat ryhmät tai yksittäiset nuoret yhdessä vastuullisen aikuisen kanssa. 

Hakemuksen mukaan: ”Kui Pori Voi? on rajoja rikkova hyvinvointifestivaali. Festivaali on syntynyt tahdosta poistaa kateutta ja katkeruutta sekä luoda yhteistyötä porilaisten toimijoiden (yhdistykset, yrittäjät, kolmas sektori) välille. Konkreettisesti festivaalin tavoitteena on luoda enemmän hyvinvointia Poriin.

Vapaaehtoistiimissä on jo yli vuoden ollut mukana 5 aktiivista jäsentä ja itse tapahtumapäivänä mukaan tulee noin 15-20 ihmistä tukijoukoksi lisää. Tukijoukot koostuvat Pesukarhujen vapaaehtoisista, vapaaehtoisten läheisistä, erityisnuorista sekä sosiaalisen median kautta jo ilmoittautuneista innokkaista. Kui Pori Voi? Pääpuhujina toimivat ex-porilaiset Elina ”Ellugee” Gustafsson ja fysioterapeutti Piritta Hagman ja festareita juontaa vuoden 2022 Miss Satakunta Jade Saine. Festareiden tavoitteena on tuoda vierailleen elämyksiä, kokemuksia sekä konkreettisia työkaluja arjen hyvinvointiin sekä nostettujen teemojen ympärille. Festareiden tarkoitus on nostaa haastavat keskustelun aiheet pöydälle. Näin poistetaan häpeää ja tuodaan esim. terapiassa käynti arkiseen keskusteluun. Olemme kannustaneet näytteilleasettajia tekemään pisteistään interaktiiviset ja pöydät paikoille myymme erikseen, jotta heillä olisi mahdollisuus ajatella ”boksin ulkopuolelta”, että miten tuovat oman yrityksensä esiin. Kui Pori Voi toteutettiin jo kertaalleen 2019 livenä ja Koronan takia toisen kerran 2020 etänä. Vapaaehtoisvoimin toteutettuna on ollut pakko pitää festareilla sisäänpääsyyn hinta, mutta hyvinvointirahan avulla saisimme tapahtumasta maksuttoman. Maksuttoman tapahtuman avulla saisimme mahdollistettua sinne pääsyn kaikille porilaisille. Festarit järjestetään 16.10.2022 West Areenalla klo 10-18 ja Kui Pori Voi? Festivaali on suunnattu perheille, nuorille, nuorille aikuisille sekä muille hyvinvoinnista ja mielenterveydestä kiinnostuneille porilaisille ja myös Satakuntalaisille."

16.994 € paikkamaksuun, luennoitsijoille, Radio Porin mainokseen, flyereihin, mainontaan Facebookissa, Instagramissa ja verkossa.

Päätös

Päätän, ettei hyvinvointirahaa myönnetä Kui Pori voi?-festivaali -hankkeelle, koska hyvinvointirahalla ei tueta aikuisten järjestämiä tapahtumia, eikä makseta palkkioita aikuisille järjestäjille. Kyseessä ei ole nuorten tapahtuma. 

Allekirjoitus

Tuomas Hatanpää, talous- ja hallintojohtaja, konsernipalvelut, talous- ja hallintoyksikkö

Organisaatiotieto

Talous- ja hallintoyksikkö