§ 14 Satakirjastojen e-aikakauslehtipalvelun ja e-sanomalehtipalvelun hankinta vuodelle 2023

Lataa 

PRIDno-2022-6021

Päätöspäivämäärä

7.11.2022

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, kulttuuriyksikkö

Päätöksen peruste

Satakirjastot on neuvotellut edellä mainitun toimittajan kanssa välivuoden hankinnoista ja päätynyt esittämään, että e-lehtihankinnoista tehdään sopimukset vuodelle 2023 seuraavasti:

e-aikakauslehtipalvelu ja e- sanomalehtipalvelu: ePress Nordic


​​​​E-aikakauslehtipalvelun ja e-sanomalehtipalvelun hankinta ei ylitä hankintalain mukaista kynnysarvoa (60 000 €). Kyseessä on pienhankinta, joka jää lain soveltamisen ulkopuolelle.

Kuvaus

Suomen kunnille ollaan rakentamassa yhteistä e-kirjastoa, johon liittyminen voi alkaa vuoden 2024 alusta. Tavoitteena on, että tällöin yleisten kirjastojen asiakkaille tarjotaan yhden palvelun kautta e-kirjat, e-äänikirjat ja e-aikakauslehdet. Myöhemmin palveluun ollaan liittämässä myös e-sanomalehdet sekä elokuvien suoratoistopalvelu. ​Satakirjastoille on hankittu yhteinen e-aikakauslehtipalvelu ja e-sanomalehtipalvelu vuosittain nykyiseltä ePress Nordicilta. Satakirjastojen yhteinen hankinta-arvo vuoden 2023 e-aikakauslehtipalvelulle on n. 28 000 € ja e-sanomalehtipalvelulle n. 27 000 €.

Satakirjastojen keskuskirjastona Porin kirjastopalvelut tekee hankinnan ja laskuttaa hankintakustannuksista jäsenkuntia ennakkoon määriteltyjen kuntaosuuksien perusteella.

Päätös

Em. perusteella päätän, että Satakirjastot hankkivat yhteisen e-sanomalehtipalvelun ja e-aikakauslehtipalvelun ePress Nordicilta suorahankintana vuonna 2023 yhteishintaan 55 000€ (e-sanomalehtipalvelu 27 000€ ja e-aikakausilehtipalvelu 28 000€)
Perusteena on liittyminen vuonna 2024 kuntien yhteiseen e-kirjastoon ja siitä aiheutuva ylimenokausi hankinnassa.

Allekirjoitus

Jyri Träskelin, kulttuuriyksikön päällikkö, Sivistystoimiala, Porin kaupunki

Organisaatiotieto

Kulttuuriyksikkö