§ 21 Markkulantien yksityistie, suostumus liikenteenohjauslaitteelle

Lataa 

PRIDno-2022-5672

Päätöspäivämäärä

24.10.2022

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla liikenneinsinööri päättää kunnan suostumuksesta tienpitäjälle liikenteenohjauslaitteen asettamiseen (tieliikennelaki 10.8.2018/4, 71 §).

Kuvaus

Markkulantien yksityistien tiekunta on kokouksessaan 6.11.2021 käsitellyt tien käytön luvallisuutta ja päättänyt selvittää, miten yksityistien käyttö olisi mahdollista osoittaa käyttömaksulliseksi ja luvanvaraiseksi.

Markkulantie saa Porin kaupungilta avustusta tien hoitoon. Tiekunnan edustaja on selvittänyt asiaa Porin kaupungin hallintopäälliköltä, joka on todennut, että käyttömaksu ei estä avustuksen saamista.

Tiekunta on 16.8.2022 lähettänyt liikenneinsinöörille anomuksen liikenteenohjauslaitteiden asettamisesta kaupungin suostumusta varten. Anomuksessa todetaan, että tiellä on jo nykyisellään kaupungin suostumuksella yksityistietä osoittavat merkit sekä 30 km/h nopeusrajoitus. Tiekunta haluaisi nyt lisätä tien molempiin päihin aluenopeusrajoitusta sekä käyttömaksua ja luvanvaraisuutta osoittavat lisäkilvet.

Liikenneinsinööri on tutkinut aloitteen. Nykylainsäädännön mukaan aluennopeusrajoitusta osoittamaan käytetään neliskanttisia liikennemerkkejä C34 (Nopeusrajoitusalue) silloin, kun alueelle saavutaan yleisrajoitusalueelta. Aluenopeusrajoituksen päättyminen osoitetaan nopeusrajoitusalue -merkin taustapuolelle asetettavalla Nopeusrajoitusalue päättyy -merkillä C35. Tekstillisiä lisäkilpiä ei lain mukaan voi asettaa samaan tolppaan aluenopeusrajoituksen kanssa, joten tien käyttömaksua ja luvanvaraisuutta osoittavat lisäkilvet tulee asettaa esimerkiksi Moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ajo kielletty -merkin C2 yhteyteen.

Päätös

Päätän antaa Markkulantien tiekunnalle kaupungin suostumuksen edellä mainittujen liikenteenohjauslaitteiden asettamiselle.

Allekirjoitus

Eija Riihimäki, liikenneinsinööri, Tekninen toimiala, Infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö