Kaupunginvaltuusto, kokous 10.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 166 Kevyen liikenteen salliminen Aittaluodonkadun päässä olevan Varvin betonisillan kautta venerantaan ja siinä olevaan veneiden epäviralliseen laskupaikkaan, valtuustoaloite, valtuutettu Markku  Tanttinen (lisäpykälä)

PRIDno-2022-5545

Perustelut

Valtuutettu Markku Tanttinen jätti kaupunginvaltuuston kokouksessa seuraavan valtuustoaloitteen:

"Asia            

Kevyen liikenteen salliminen Aittaluodonkadun päässä olevan Varvin betonisillan kautta venerantaan ja siinä olevaan veneiden epäviralliseen laskupaikkaan.

Asiateksti    

Porin kaupunki on sulkenut betoniporsaiden avulla autojen kulunvenerantaan, ilmoittaen syyksi vanhan tunnelirakennelman olevan  huonokuntoinen. Noin 14,2 metrin tunnelirakennelmassa päässä on pieni korjattavissa oleva vaurio. Yksi ylivuototunneli on tarkastettavissa ja siinä ei ole ajankaan tuottamaa vanhenemista näkyvissä.

Raskain sulkulaittein varustettuja kahta tunnelia ei pääse sisältä tutkimaan, kuin matalan veden aikana. Saamani pari huonolaatuista kuvaa ei todenna väittämää tunnelien olevan sortumisvaarassa.

Aittaluodonkadulla on Rosenlew-yhtiön ollessa vielä toiminnassa, kuljetettu rautatiekuljetuksin höyryveturien vetäminä raskaita junalasteja, sulfiittitehtaan massapaaleja ja paperitehtaan suuria paperikuormia. Vielä viime aikoinakin ympäristöä on korjattu ja sillan kautta on työkalustoa kuljetettu lähirannan huollon tarpeisiin. Sillasto on nämäkin kestänyt ilman näkyviä vaurioita.

Aloite         

Sillan betoniporsaat sijoitettava avonaisena kevyen liikenteen sallien, johon kuuluu henkilöautot perävaunuineen ja traktorit työkoneineen. Painorajoitusta osoittava liikennemerkit ja pysäköintikielto sillan osalle

Porissa 10.10 2022

Markku Tanttinen

Kaupungivaltuutettu (sit/vas)"

Ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.