§ 2 Liikennevalojen ohjaus- ja valvontajärjestelmä

Lataa 

PRIDno-2022-2964

Päätöspäivämäärä

7.11.2022

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, infrayksikkö

Päätöksen peruste

Kelpoisuusvertailun perusteella todettiin, että Normivalaistus Oy:n ja SWARCO Finland Oy:n tarjoukset täyttivät kelpoisuusvaatimukset. Tekniikka-Tuominen Oy:n tarjous hylätään tarjouspyyntöä vastaamattomana seuraavin perustein:

-Liite 7 Toimittajan vähimmäisvaatimukset: liitteen vähimmäisvaatimuksen kohdan ”hanke on toteutettu Suomessa” vaatimus ei täyty. 

Kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset

Hankinnan kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset on selvitetty tarkemmin liitteenä olevassa vertailutaulukossa ja tarjouspyynnössä.

Kokonaistaloudelliset valintakriteerit

Halvin hinta

Tarjousten arviointi ja vertailu

Halvimman tarjouksen antoi SWARCO Finland Oy

Liitteet 

Tarjouspyyntö ja tarjouksista laadittu vertailutaulukko

Tarjousvertailu tulee viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 7 §:n 2 momentin mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tarjoajilla on kuitenkin asianosaisina oikeus saada tieto tarjousvertailusta. Tämän jälkeenkään eivät liikesalaisuuden piiriin kuuluvat tiedot ole julkisia. Tarjotun palvelun kokonaishinta ei kuitenkaan ole liike- tai ammattisalaisuus.

Teknisen toimialan toimintasäännön 3§:n nojalla Teknisen toimialan infrayksikön päällikkö päättää suunnittelu-, urakka-, hankinta- ja palvelusopimukset, joiden arvo on enintään 200 000 euroa.

Kuvaus

Porin kaupungin infrayksikkö on hankkimassa uutta liikennevalojen ohjaus- ja valvontajärjestelmää. Nykyisellään käytössä on kolme eri järjestelmää, joista kaksi on elinkaarensa lopussa eikä näin ollen mahdollista uusien älyliikenteessä vaadittavien toimintojen käyttöä (esimerkiksi HALI järjestelmä). Kaikki Porin kaupungin liikennevalot liitetään kyseiseen järjestelmään kuin myös huoltosopimuksen alaiset ELY-keskuksen liikennevalot. Fintraffic Tie on lupautunut maksamaan kojekohtaisen toteutuneen kustannuksen ELY-keskuksen omistamista liikennevaloista.

Hankinta on kansallisen kynnysarvon ylittävä, hankinnan ennakoitu arvo sopimuskaudella on noin 60 000-90 000 €. Hankinta toteutettiin avoimella menettelyllä ja tarjouspyyntö julkaistiin Tarjouspalvelu.fi/Pori –portaalin kautta Hilmassa 3.10.2022. Tarjousaika päättyi 21.10.2022 klo 12.00. Tarjouskilpailun valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus. Osatarjouksia ei sallittu.

Määräaikaan mennessä tarjouksen antoivat: Normivalaistus Oy, SWARCO Finland Oy ja Tekniikka-Tuominen Oy.

Sopimuskausi on 48 kuukautta ja se alkaa, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu

Päätös

Päätän edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein, että liikennevalojen ohjaus- ja valvontajärjestelmä hankitaan SWARCO Finland Oy:ltä.

Allekirjoitus

Markku Koppelomäki, yksikön päällikkö, Tekninen toimiala, infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö