§ 94 Hiilidioksidi talousveden tuotantoon 2023-2025

Lataa 

PRIDno-2022-3973

Päätöspäivämäärä

10.11.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, Porin Vesi

Päätöksen peruste

Tarjous täytti tarjouspyynnön kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset.

Hankinnan arvo alittaa erityisalojen hankintalain mukaisen kynnysarvon. Tarjous on sisällöltään ja hinnaltaan hyväksyttävissä.

 

Liitteet 

Tarjouspyyntö

Tarjousvertailu tulee viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 7 §:n 2 momentin mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tarjoajilla on kuitenkin asianosaisina oikeus saada tieto tarjousvertailusta. Tämän jälkeenkään eivät liikesalaisuuden piiriin kuuluvat tiedot ole julkisia. Tarjotun palvelun kokonaishinta ei kuitenkaan ole liike- tai ammattisalaisuus.

Kuvaus

Porin Veden tekopohjavesilaitoksella käytetään hiilidioksidia talousveden alkaliteetin säätämiseksi ja kovuuden lisäämiseksi. Kovuuden ja alkaliteetin lisääminen vesilaitoksella vähentää veden verkostoa kuluttavia ominaisuuksia ja vähentää verkoston kunnossapitotarvetta ja myös vuotojen määrää.

Hiilidioksi toimitetaan laitokselle nestekaasuna, joka höyrystetään ja syötetään laitokselta lähtevään talousveteen.

Hiilidioksidin toimittaja vuokraa Porin Vedelle nestekaasun varastosäiliön ja höyrystimen ja syöttöön tarvittavat järjestelyt.

Porin Vesi, liikelaitos on pyytänyt avoimella menettelyllä tarjouksia laitteiston vuokraamisesta ja nestekaasun toimittamisesta 1.1.2023-31.12.2025 väliselle ajalle. Markkinatilanteesta johtuen nestekaasun ja kuljetuksen hinta sidotaan indekseihin, hinta tarkistetaan neljännesvuosittain koko sopimuskauden ajan.

Hankinnan arvioitu arvo on sopimuskaudella n. 55 0000 € (Alv 0%).

Valintaperusteena on edullisin hinta sopimuskaudella laskettuna lokakuun 2022 hintatason mukaisesti.

Määräaikaan mennessä tarjouksen antoi Oy Linde Gas Ab, sopimuskauden tuotteen, toimituksen ja säiliövuokran kokonaiskustannus sopimuskaudella arvioidulla kulutuksella laskettuna lokakuun 2022 hinnalla on 68 400 € (alv 0%)

Päätös

Päätetään edellä mainituin perustein, että hiilidioksidin toimituksesta talousveden tuotantoon vuosille 2023-2025 solmitaan sopimus Oy Linde Gas Ab:n kanssa.

Allekirjoitus

Ismo Lindfors, johtaja, Porin Vesi, liikelaitos

Organisaatiotieto

Porin Vesi