§ 8 Yyterinniemen kulttuuriympäristöselvityksen loppuunsaattaminen

Lataa 

PRIDno-2019-1366

Päätöspäivämäärä

7.11.2022

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, kasvupalvelut- ja kaupunkisuunnitteluyksikkö

Päätöksen peruste

Hankinta on perusteltua tehdä isoa osaa aluetta jo aiemmin inventoineelta ja alueen tuntevalta taholta. Hankintaa ei kilpailutettu muilla tahoilla, sillä keskeneräistä selvitystyötä ei voida osoittaa tehtäväksi sellaisella inventoijalla, joka ei ole ollut mukana aiemmassa selvityshankkeessa ja käynnissä olevassa päivitystyössä.

Elinvoima- ja ympäristötoimialan toimintasäännön 21 § mukaan kasvupalvelut ja kaupunkisuunnitteluyksikön päällikkö voi päättää enintään 30 000 euron hankinnasta.

Liitteet 

Tarjous

 

 

Kuvaus

Yyterinniemen osayleiskaavatyötä varten laadittiin vuonna 2021 Yyterinniemen kulttuuriympäristöselvitys kaupunkisuunnittelun omana työnä. Selvityksessä määriteltiin Yyterinniemen osayleiskaava-alueen arvokkaat kulttuuriympäristöalueet ja -kohteet. Selvitys toimii osayleiskaavan perusselvityksenä. Selvitystä käytetään myös lupaharkinnassa, asemakaavoituksen ohjelmoinnissa ja tarkempien selvitystarpeiden arvioinnissa. Kulttuuriympäristöselvitys laadittiin luonnoksena ja Lyttylän kylän osalta selvityksessä on huomioitu ainoastaan aiemmin määritellyt arvoalueet- ja kohteet. Lyttylän kylän sekä suiston kalastajatilojen inventointi oli tarkoitus tehdä myöhemmässä vaiheessa. Yyterinniemen osayleiskaavaluonnoksesta saatujen viranomaislausuntojen perusteella laadittua kulttuuriympäristöselvitystä pitää laajentaa kattamaan Lyttylän kylä sekä kalastajatilojen inventointi. Lausuntojen perusteella tulee selvitykseen tehdä lisäksi muita täydennyksiä ja täsmennyksiä. Kulttuuriympäristöselvityksen päivitystyö aloitettiin loppukesällä 2022.

Yyterinniemen kulttuuriympäristöselvityksen päivittämisen loppuunsaattamisesta pyydettiin tarjous selvitystä tehneeltä ja päivitystyötä aloittaneelta inventoijalta. Hankinta on perusteltua tehdä isoa osaa aluetta jo aiemmin inventoineelta ja alueen tuntevalta taholta. Hankintaa ei kilpailutettu muilla tahoilla, sillä keskeneräistä selvitystyötä ei voida osoittaa tehtäväksi sellaisella inventoijalla, joka ei ole ollut mukana aiemmassa selvityshankkeessa ja käynnissä olevassa päivitystyössä.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta, hankinnan  arvo on 16 000 euroa + alv (24%). Kokonaishinta veroineen on 19 840 euroa. Sopimuskausi päättyy ja valmis raportti inventointiaineistoineen luovutetaan tilaajalle 31.3.2022 mennessä.

Sopimuskausi alkaa, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu.

Päätös

Päätän edellä mainituin perustein, että Yyterinniemen kulttuuriympäristöselvityksen päivitys ja loppuunsaattaminen hankitaan Rautaholvi Oy:ltä.

Allekirjoitus

Janne Vartia, vs. Yksikön päällikkö, Elinvoima- ja ympäristötoimiala, Kasvupalvelut ja kaupunkisuunnitteluyksikkö

Organisaatiotieto

Kasvupalvelut- ja kaupunkisuunnitteluyksikkö