§ 99 Natriumhydroksidi Q1 2023

Lataa 

PRIDno-2022-3971

Päätöspäivämäärä

21.11.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, Porin Vesi

Päätöksen peruste

Kaikki tarjoukset täyttivät tarjouspyynnön kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset.

Edullisimman tarjouksen kaikkiin käyttökohteisiin on jättänyt Bang & Bonsomer Group Oy.

Hankinnan kokonaisarvo alittaa erityisalojen hankintalain kynnysarvon.

Kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset

Hankinnan kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset on selvitetty tarkemmin liitteenä olevassa vertailutaulukossa ja tarjouspyynnössä.

Kokonaistaloudelliset valintakriteerit

Valintakriteerinä oli tarjouspyynnön  mukaisesti halvin hinta.

Liitteet 

Tarjouspyyntö ja tarjouksista laadittu vertailutaulukko

Tarjousvertailu tulee viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 7 §:n 2 momentin mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tarjoajilla on kuitenkin asianosaisina oikeus saada tieto tarjousvertailusta. Tämän jälkeenkään eivät liikesalaisuuden piiriin kuuluvat tiedot ole julkisia. Tarjotun palvelun kokonaishinta ei kuitenkaan ole liike- tai ammattisalaisuus.

Kuvaus

50% Natriumhydroksidiliuosta käytetään sekä jätevedenpuhdistuksen että talousvedentuotannossa prosessien pH:n säätämiseen.

Natriumhydroksidiliuosta kuluu vuodessa noin 175t. Porin Vesi, liikelaitos on pyytänyt tarjouksia avoimella menettelyllä talousveden tuotantokäyttöön hyväksytyn natriumhydroksidin toimittamisesta Harjakankaan tekopohjavesilaitokselle ja Lukkarinsannan varavesilaitokselle ja jäteveden puhdistukseen soveltuvasta natriumhydroksidista Lavian ja Reposaaren puhdistamoille aikavälille 1.1-31.3.2023.

Aikavälillä arvioidaan lipeää kuluvan kaikkiaan n. 42.000kg. Arvioitu kustannus on n. 60.000,00 € Alv 0%.

Määräaikaan mennessä oli saapunut kolme tarjousta: Bang & Bonsomer Group Oy:ltä, Berner Oy - Teollisuuden Berner:ltä ja Wibax Oy:ltä.

 

 

 

Päätös

Päätetään edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein, että 50% natriumhydroksidin toimittajaksi ajalle 1.1-31.3.2023 valitaan Bang & Bonsomer Group Oy.

Allekirjoitus

Ismo Lindfors, johtaja, Porin Vesi, liikelaitos

Organisaatiotieto

Porin Vesi