§ 76 Porttimonitorin hankinta

Lataa 

PRIDno-2022-5441

Päätöspäivämäärä

7.11.2022

Päätöksen tekijä

Pelastusjohtaja

Päätöksen peruste

Annettu tarjous täyttää tarjouspyynnön kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset.

​​​​​​Esitän,​ että pelastuslaitos hankkii säteilyä mittaavan porttimonitorin, TPM-905 KIT, hintaan 29.600€ (0% alv). Pelastuslaitoksen maksuosuus on tästä laskennallisesti korkeintaan 2.151,16€ riippuen siitä, että kaikki suunnitellut hankinnat saadaan toteutetuksi.

Satakunnan pelastuslaitoksen toimintasäännön 14 § määrittelee hankintavaltuudet. Pelastusjohtajan hankintavaltuus on 100.000 euroa. Lisäksi johtokunnan hyväksymässä investointisuunnitelmassa voidaan päättää edellä olevaa suuremmasta summasta.

Markku Rintala valtuutetaan laatimaan ja allekirjoittamaan tilaussopimus Pagode Oy:n kanssa.

Tilaaja ja toimittaja laativat hankintasopimuksen tämän hankintapäätöksen tultua lainvoimaiseksi. 

Kuvaus

vt. kalustomestari Markku Rintala:

Palomestari Janne Kumpulainen on nimetty työryhmään suojavarustekontin hankkimiseksi. Hankkeen toteuttamisesta on laadittu yhteistyösopimus,​ jossa on kuvattu hankkeen rahoittajat ja niiden rahoitusosuudet. Sopimusosapuolia ovat Teollisuuden Voima Oy, Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Huoltovarmuuskeskus, Lounais-Suomen poliisilaitos, Säteilyturvakeskus, Fortum Power and Heat Oy sekä Satakunnan pelastuslaitos. Kokonaisrahoitus hankkeelle on 172.000€ ja osapuolien maksuosuudet ovat; Satakunnan pelastuslaitos 12.500€, Teollisuuden Voima Oyj 52.250€, Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä 20.000€, Huoltovarmuuskeskus 52.250€, Lounais-Suomen poliisilaitos 15.000€, Fortum Power and Heat Oy 20.000€.

Yhteistyösopimuksen mukaan pelastuslaitos toimii hankinnan toimeenpanijana. Hankinta perustuu Satakunnan pelastuslaitoksen johtokunnan hyväksymään investointisuunnitelmaan vuodelle 2022. Suojavarustekonttikokonaisuus on jaettu kolmeen eri osaan, ​jotka hankitaan erikseen. Tämä on perusteltua,​ koska toimittajien voidaan olettaa olevan eri tahoja. Hankinnan osat ovat;​ alustana toimiva vaihtolavakontti, ​suojavarusteet sekä säteilymittauskalusto. Näiden rahoitusosuudet ovat yhteistyösopimuksen mukaan; suojavarustekontti 50.000€, suojavarusteet 54.200€ sekä säteilymittauskalusto 54.200€.

Säteilymittauskalusto on hankesuunnitelman mukaan jaettu kannettaviin säteilymittareihin lisälaitteineen sekä säteilyä mittaavaan porttimonitoriin. Nämä tuotteet on kilpailutettu erikseen, koska toimittajia on rajoitetusti.

Pelastuslaitos on yhteistyösopimuksen mukaisesti pyytänyt tarjouksen säteilyä mittaavasta, siirrettävästä porttimonitorista.  Hankinnan arvo alittaa kansallisen kynnysarvon ja tarjousta pyydettiin Porin kaupungin tarjouspalvelun kautta. Tarjouksia saatiin määräaikaan mennessä yksi, Pagode Oy:ltä.

Päätös

Päätän edellä mainituin perustein,​ että porttimonitori hankitaan Pagode Oy:ltä.

Allekirjoitus

Pekka Tähtinen, pelastusjohtaja, Satakunnan pelastuslaitos

Organisaatiotieto

Satakunnan pelastuslaitos