Perusturvalautakunta, kokous 17.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 161 Täyttölupapyyntö, johtavan psykologin virka, 14400001, Lapsiperheiden palvelut

PRIDno-2022-6074

Valmistelija

  • Mari Levonen, sosiaali- ja perhepalveluiden johtaja, mari.levonen@porinperusturva.fi

Perustelut

Sosiaali-​ ja perhepalveluiden lapsiperheiden palveluissa oleva johtavan psykologin virka nro 14400001 tulee avoimeksi 1.1.2023 alkaen. Virassa on määräaikaisesti psykologi, joka ilmoittanut, ettei jatka tehtävässä 31.12.2022 jälkeen.

Lapsiperheiden palveluissa psykologit (10+johtava) vastaavat lapsiperheiden kasvatus-​ ja perheneuvontapalveluista,​ lasten kehityksen psykologisesta arvioinnista,​ terapeuttisesta tuesta, perheasioiden sovittelusta sekä muiden viranomaisten konsultoinnista yhdessä lapsiperhepalveluiden moniammatillisten tiimien kanssa. Johtava psykologi koordinoi toimintaa, johtaa psykologitiimiä, vastaa uusien työntekijöiden perehdytyksestä ja työnohjauksesta, psykologien testivälineistöstä, psykologien asiakirjapyynnöistä, asiakasjaosta ja moniammatillisesta yhteistyöstä muiden tahojen kanssa. Uuden Lapsiperheiden palvelut -vastuualueen myötä johtava psykologi vastaa psykologien työn lisäksi laajemmin koko kasvatus- ja perheneuvonnan kokonaisuudesta sekä lapsiperheiden palveluiden kehittämisestä yhdessä vastuualueen päällikön sekä johtavan sosiaalityöntekijän ja johtavan lastenvalvojan kanssa. Johtava psykologi vastaa ammatillisesta sisällöstä ja kehittämisestä, henkilöstöjohtaminen kuuluu päällikölle. Johtavan psykologin työstä 80% on asiakastyötä, 20% hallinnollista työtä.

Johtavan psykologin viran täyttäminen on tärkeää myös tulevalla hyvinvointialueella,​ jotta hyvinvointialueen lapsille ja heidän perheilleen pystytään turvaamaan lain edellyttämät toimivat kasvatus-​ ja perheneuvonnan palvelut sekä riittävät psykologiset palvelut lasten suotuisan kognitiivisen ja psyykkisen kehityksen tueksi. Hyvinvointialueella tulee olemaan psykologeja entistä enemmän, sillä oppilashuollon psykologit siirtyvät sivistystoimesta hyvinvointialueelle. Johtavan psykologin tehtävänkuvaan voisikin jatkossa liittyä myös laajempi lasten, nuorten ja perheiden perustason psykologityön koordinointi, jotta kriteerit tutkimuksiin, psykologisen tutkimustyön toteutus ja erityistasolle lähettäminen olisi yhdenmukaista, vaikuttavaa ja asiakkaita paremmin palvelevaa.  

Kelpoisuusvaatimuksena on laillistettu psykologi. Eduksi katsotaan terapiakoulutus tai muu vastaava lasten ja perheiden tukeen suuntaava koulutus sekä koulutus/kokemus hallinnollisesta työstä tai muusta substanssiin liittyvästä kehittämistyöstä. Työaika on toimistotyöaika 36,​25h/vko. Tehtäväkohtainen palkka on tällä hetkellä 3958,73 €/kk.

Ehdotus

Esittelijä

  • Sanna Mustajoki, perusturvajohtaja, sanna.mustajoki@porinperusturva.fi

Perusturvalautakunta päättää myöntää lapsiperheiden palveluiden johtavan psykologin virkaan14400001 täyttöluvan julkisella haulla.

Päätös

Päätös esityksen mukaan.

Tiedoksi

Lapsiperhepalveluiden päällikkö