Perusturvalautakunta, kokous 15.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 173 Täyttölupapyyntö, kriisityöntekijän virka, 16110022, sosiaali- ja perhepalvelut, sosiaalipäivystys

PRIDno-2022-6646

Valmistelija

  • Mari Levonen, sosiaali- ja perhepalveluiden johtaja, mari.levonen@porinperusturva.fi

Perustelut

Porin yhteistoiminta-alueen ja satakunnan sosiaalipäivystyksen kriisityöntekijän virka nro 16110022 jää avoimeksi irtisanoutumisen johdosta 19.12.2022 alkaen. Pyydämme täyttölupaa kriisityöntekijän viralle.

Sosiaalipäivystyksen kriisityöntekijän viran täyttäminen on välttämätöntä. Sosiaalipäivystys perustuu säädökseen välttämättömästä toimeentulosta ja huolenpidosta. Se edellyttää, että kunnissa, ja jatkossa hyvinvointialueella, on valmius vastata kiireelliseen avun tarpeeseen. Sosiaalihuoltolain mukaan kiireellisessä tapauksessa sosiaalipalvelujen tarve on arvioitava viipymättä. Sosiaalipäivystystyöhön kuuluu myös jatkopalveluihin ohjaaminen ja tarvittaessa palvelujen saatavuuden varmistaminen. Kaikissa päivystävissä yksiköissä on oltava riittävät voimavarat ja osaaminen, jotta palvelun laatu ja asiakasturvallisuus toteutuvat.

Porin perusturvan Sosiaalipäivystys onm vastannut virka-ajalla Porin yhteistoiminta-alueen, Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän sekä Säkylän kunnan sosiaalipäivystyksestä sekä virka-ajanulkopuolella koko Satakunnan sosiaalipäivystyksestä. Ympärivuorokautiseen sosiaalipäivystystiimin henkilöstöön on kuulunut kahdeksan sosiaalityöntekijää, viisi kriisityöntekijää sekä johtava sosiaalityöntekijä. Satakunnan sosiaalipäivystyksen toiminnasta on tehty sopimus kaikkien Satakunnan kuntien kesken ja Pori on hallinnoinut Satakunnan sosiaalipäivystystä. Hyvinvointialueella Sosiaalipäivystyksen toimintaa on tarkoitus laajentaa kattamaan virka-ajalla koko Satakunnan alue.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaali- tai terveydenhuollon korkeakoulututkinto (Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista 272/2005 tai Laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä 559/1994) ja sosiaalihuoltolan 29 §:n mukainen riittävä kriisityön osaaminen. Kriisityöntekijän palkan hinnoittelukohta on 02SOS050 ja tehtäväkohtainen palkka 2616,67€/kk. Työaika 38,25/vko.

Ehdotus

Esittelijä

  • Sanna Mustajoki, perusturvajohtaja, sanna.mustajoki@porinperusturva.fi

Perusturvalautakunta päättää myöntää täyttöluvan kriisityöntekijän virkaan 16110022 julkisella haulla.

Päätös

Päätösehdotuksen mukaan

Tiedoksi

Johtava sosiaalityöntekijä (sosiaalipäivystys)