§ 30 Porin Kirjurin leirintäalueen yleissuunnitelma

Lataa 

PRIDno-2022-6601

Päätöspäivämäärä

7.12.2022

Päätöksen tekijä

Infrajohtaminen toimintayksikön esimies

Päätöksen peruste

Tarjous täytti tarjouspyynnön kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset. Teknisen toimialan toimintasäännön 4§:n nojalla toimintayksikön esimies päättää suunnittelu-, urakka-, hankinta- ja palvelusopimukset, joiden arvo on enintään 60 000 euroa.

Kuvaus

Kirjurinluoto on yksi Porin suurimmista kesätapahtumapaikoista Kirjurinluoto Arenan, Lokkilavan sekä Kirjurinluodon kesäteatterin puitteiden ansiosta ja alue tunnetaankin erinomaisesti niissä toimivien tapahtumien kuten Pori Jazzin, Porisperen ja Iskelmä Festivaalin kautta. Tämän lisäksi Kirjurinluoto tunnetaan kaupunkilaisten olohuoneena, osana Porin kansallista kaupunkipuistoa sekä erityisesti Pelle Hermannin leikkipuistosta, joka onkin yksi Suomen upeimmista maksuttomista leikkipaikoista.

Kirjurinluoto on Porille strategisesti tärkeä alue ja yksi kaupunkikehityksen kärkikohteista sekä kaupunkilaisten ja matkailijoiden suosima virkistysalue. Sen kehittämisen projektivastuu on osoitettu kaupungin matkailu- ja markkinointiyksikköön.

Kirjurinluotoa kehitetään ja nyt yhtenä kehityksen kohteena on matkailijoille ja tapahtumakävijöille tarkoitettu tilapäinen leiriytymisalue. Leiriytymisalueen sijainti lähellä keskustaa voidaan nähdä Porille erinomaisena matkailuvalttina tulevaisuudessa. Tilapäiselle leiriytymisalueelle osoitettu paikka sijaitsee Raatimiehenluodossa, Kirjurinluoto Arenan välittömässä läheisyydessä. Pidemmällä aikavälillä leiriytymisalueesta toivotaan pysyvämpää ratkaisua, joka voisi palvella niin tapahtumakävijöitä kuin muitakin matkailijoita.

Alueen kaava ei kuitenkaan taivu pysyviin rakenteisiin tällä hetkellä, muun muassa tulvasuojelun puutteen vuoksi. Ensimmäisessä vaiheessa tavoitellaan tilapäistä leiriytymisaluetta, joka toimisi mahdollisimman hyvänä lisämajoituskohteena kesäsesonkina tulevan viiden vuoden ajan.

Sitä tukemaan tarvitaan leiriytymisalueen yleissuunnitelma, jonka mukaan infran kehittämistä edistettäisiin. Matkailu- ja markkinointiyksikkö on käynyt taustakeskusteluja kaupungilla sisäisesti, poikkihallinnollisesti. Yhteistyötä tehdään muun muassa teknisen toimialan, Porin kansallisen kaupunkipuiston, hankintapalveluiden, mapo-tiimin sekä kaavoituksen kanssa.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta. Hankinta toteutettiin rajoitetulla menettelyllä ja tarjouspyyntö lähetettiin 21.11.2022 vihersuunnittelun puitesopimuskonsulteille. Tarjouksen antoi Sitowise Oy.

Päätös

Päätän edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein, että Kirjurinluodon leiriytymisalueen yleissuunnitelma hankitaan Sitowise Oy:ltä tarjouksen 30.11.2022 mukaisesti. Kustannuasrviota ei ylitetä ilman tilaajan kirjallista suostumusta. Työssä noudatetaan Porin kapungin infrayksikön suunnittelun ja valvonnan puitesopimuksen ehtoja.  

Allekirjoitus

Sanna Välimäki, infrajohtamisen toimintayksikön esimies, Tekninen toimiala, infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö