§ 32 Rauman sillan vahventaminen, suunnittelu

Lataa 

PRIDno-2020-3429

Päätöspäivämäärä

9.12.2022

Päätöksen tekijä

Infrajohtaminen toimintayksikön esimies

Päätöksen peruste

Rauman sillalla T-6037 on käytetty vetyhaurastumiselle altista KA-jännitysmenetelmää ja sitä voidaan tästä syystä pitää riskirakenteena. Erikoistarkastuksen ja NDT-tutkimuksen perusteella on syytä varautua sillan vahventamiseen. Rambollilla on Suomessa paras asiantuntemus kyseisestä taitorakenteesta.   

Infrajohtaminen on pyytänyt Ramboll Finland Oy:ltä tarjouksen Rauman sillan kantavuuden parantamisen suunnittelusta. Koska kyseessä on vesistösilta, tässä vaiheessa laaditaan yleissuunnitelmatasoinen suunnitelma, jolla voidaan hakea AVI:lta vesilain mukainen lupa seuraavaa suunnitteluvaihetta ja mahdollista toteutusta varten. Ramboll Finland Oy on tehnyt tarjouksen korjauksen yleissuunnittelusta ja alustavasta rakennussuunnittelusta 20.10.2022. 

Infrajohtaminen pitää suunnitelman tekemistä välttämättömänä. Työ tehdään infran investointibudjetista sille varatulla määrärahalla (14190470010_008 Rauman silta). 

Teknisen toimialan toimintasäännön 4§:n nojalla toimintayksikön esimies päättää suunnittelu-, urakka-, hankinta- ja palvelusopimukset, joiden arvo on enintään 60 000 euroa.   

Kuvaus

Porin kaupunki on teettänyt siltojen ja teräsputkirumpujen yleistarkastuksen syksyllä 2019. Yleistarkastuksen tekijäksi valikoitui kilpailutuksen perusteella Ramboll Finland Oy. Yleistarkastuksen jatkotyönä tehtiin Rauman sillalle erikoistarkastus ja NDT-tutkimus vuonna 2021 ja kantavuustutkimus vuonna 2022. Kantavuustutkimuksen tuloksia saadaan vuoden 2022 loppupuolella.

Rauman sillalla on tällä hetkellä 30 tonnin painorajoitus (ajoneuvoyhdistelmän suurin sallittu massa), joka tarkentuu, kun kantavuustutkimuksen tulokset valmistuvat. Sillan mahdollista painumista tai liikettä on tarkkailtu säännöllisillä mittauksilla keväästä 2020 lähtien. Mittausten perusteella minkäänlaista painumista tai liikettä sillan rakenteissa ei tarkastelujaksolla ole havaittu.  

Päätös

Päätän tilata Rauman sillan korjauksen suunnittelun Ramboll Finland Oy:ltä tarjouksen 20.10.2022 mukaisesti aikapalkkioperiaatteella. Suunnittelukustannusten kokonaisarvio on 13 350 € (alv0%). Kustannusarviota ei ylitetä ilman tilaajan kirjallista suostumusta.     

Allekirjoitus

Sanna Välimäki, infrajohtamisen toimintayksikön esimies, Tekninen toimiala, infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö