§ 31 Musan kentän alueen yleissuunnitelma

Lataa 

PRIDno-2022-6607

Päätöspäivämäärä

7.12.2022

Päätöksen tekijä

Infrajohtaminen toimintayksikön esimies

Päätöksen peruste

Kyseessä on kynnysarvon alittava pienhankinta ja tarjous on tarjouspyynnön mukainen.

Teknisen toimialan toimintasäännön 4§:n nojalla toimintayksikön esimies päättää suunnittelu-, urakka-, hankinta- ja palvelusopimukset, joiden arvo on enintään 60 000 euroa.

Kuvaus

Infrajohtaminen on keväällä 2022 käynnistänyt Musan kentän pysäköintijärjestelyjä koskevan suunnitelman laatimisen omana työnä yhdessä Musan Salaman, liikunta- ja nuorisoyksikön sekä liikuntapaikat-toimintayksikön kanssa. Pysäköintijärjestelyjen toteutusta esitetään toteutettavaksi teknisen toimialan työohjelmassa kevättalvella 2023. 

Suunnittelun aikana on todettu tarve laatia alueelle myös laajempaa kokonaisuutta koskeva yleissuunnitelma, jossa esitetään alueen tulevan kehittämisen maankäytölliset ja toiminnalliset ratkaisut. Yleissuunnitelmatyössä etsitään ratkaisut kenttäalueen keskeisten toimintojen kehittämiseen, sijoitteluun ja mitoitukseen, muiden toimintojen sijoitteluun ja mitoitukseen, sisäisen liikenteen järjestämiseen eri tilanteissa ja eri käyttäjäryhmille sekä aluerakenteiden kuten aitojen, porttien ja valaistuksen sijoitteluun. Suunnitelman tavoitteena on kehittää alueesta idyllinen ja toimiva paikka merkittävän kokoluokan urheiluseuran harjoitus- ja kilpailutoiminnalle sekä lähialueen eri ikäistä väestöä palveleva lähiliikuntapaikka.  Alueen kehittäminen on myös osa koko kaupungin kattavaa liikuntapaikkasuunnitelmaa, jota parhaillaan laaditaan. Suunnittelua ohjaa kestävän ja laadukkaan ympäristörakentamisen tavoitteet. Työssä huomioidaan erityisesti esteettömyys, saavutettavuus, yhdenvertaisuus, toiminnallisuus ja turvallisuus sekä alueen luontoarvot. Yleissuunnitelma toimii alueen asemakaavamuutoksen pohjana ja varsinaiset toteuttamissuunnitelmat laaditaan yleissuunnitelman pohjalta seuraavissa suunnitteluvaiheissa. Yleissuunnitelman laatiminen käynnistyy joulukuussa 2022 ja valmistuu toukokuun loppuun mennessä 2023. Toteutussuunnittelun ja toteuttamisen ajankohdista ei ole toistaiseksi tehty päätöksiä.   

Musan kentän alueen kehittämisestä on vuosina 2021-22 tehty kaksi valtuustoaloitetta, jotka ovat osaltaan edistäneet alueen kehittämistä ja suunnitelmavalmiuden parantamista.

Infrajohtaminen on 12.10.2022 pyytänyt tarjouksen Musan kentän yleissuunnitelman laatimisesta Arkkitehdit MY Oy:ltä, joka on tutustunut jo tehtyihin suunnitelmiin koskien pysäköinnin ja saattoliikenteen järjestämistä sekä tehnyt alueella maastokäynnin paikan päällä. Arkkitehdit MY on 25.11.2022 tehnyt tarjouksen yleissuunnitelman laatimisesta hintaan 23 900 € (alv0%). Tarjouksen mukaista kokonaispalkkiota ei ylitetä ilman tilaajan kirjallista suostumusta.  

Päätös

Päätän edellä mainituin perustein, että Musan kentän yleissuunnitelma tilataan Arkkitehdit MY Oy:ltä tarjouksen 25.11.2022 mukaisesti.

Allekirjoitus

Sanna Välimäki, infrajohtamisen toimintayksiköhn esimies, tekninen toimiala, infrayksikkö 

Organisaatiotieto

Infrayksikkö