§ 32 Tonttijako 8460 osaan Vanhakoiviston 43. kaupunginosan korttelia 139 (tontit 2-4)

Lataa 

PRIDno-2020-5586

Päätöspäivämäärä

9.12.2022

Päätöksen tekijä

Apulaiskaupungingeodeetti

Päätöksen peruste

Elinvoima-​ja ympäristötoimialan toimintasäännön 19 § nojalla erillisistä tonttijaoista ja tonttijaon muutoksista,​sekä niistä vahvistetun taksan mukaan perittävistä maksuista päättää kaupungingeodeetti/apulaiskaupungingeodeetti.

Tonttijaon laadintaa sekä tonttijaon sisältövaatimuksia ohjaa maankäyttö- ja rakennuslain 11 luku sekä maankäyttö ja rakennusasetuksen 8 luku.

Tonttijako on laadittava sitovana, milloin alueen keskeinen sijainti, korttelin rakennustehokkuus tai kiinteistöjärjestelmän selkeys sitä edellyttävät. (MRL 78 §). Koska sitova tonttijako on kohteessa tarpeen, se voidaan ja tuleekin laatia, vaikka hakemus ei olekaan kaikkien kiinteistön osaomistajien nimissä tehty.

Laadittu tonttijakoehdotus sopeutuu voimassa olevaan asemakaavaan. (MRL 79 §, 80 §)

Tonttijakoehdotus on ollut julkisesti nähtävänä ajalla  11.2.-24.2.2021. (MRA 39 §) Tonttijakoehdotuksesta ei ole saatu muistutuksia.

Kuvaus

Kiinteistön [peitetty] osaomistaja [peitetty] on hakenut erillistä tonttijakoa osaan Vanhakoiviston 43. kaupunginosan korttelia 139. Tonttijaolla osoitettaisiin sitovan tonttijaon mukaisina rakennuspaikkoina kolme asemakaavan mukaista rakennuspaikkaa, tontit 2-4. Voimassa olevassa asemakaavassa, AS 609 1421, edellytetään, että kyseisen asemakaavan alueella tonttijako laaditaan sitovana ja erillisenä. Tonttijakoehdotuksen pohjakartta on pohjakartan hyväksyntähetken ajantasalla, pohjakartan aineistossa on sittemmin tapahtunut muutoksia.

 

Päätös

Apulaiskaupungingeodeetti hyväksyy erillisen tonttijaon 8460 osaan Vanhakoiviston 43. kaupunginosan korttelia 139 (tontit 2-4).

Allekirjoitus

Teemu Salonen, apulaiskaupungingeodeetti, elinvoima- ja ympäristötoimiala, rakennusvalvontayksikkö

Organisaatiotieto

Rakennusvalvontayksikkö