§ 20 Hissien sekä ovi- ja nosturilaitteiden ylläpitopalvelut v. 2023-2024

Lataa 

PRIDno-2022-6939

Päätöspäivämäärä

28.12.2022

Päätöksen tekijä

Tilajohtaminen toimintayksikön esimies

Päätöksen peruste

Teknisen toimialan toimintasäännön mukaan toimintayksikön esimies päättää suunnittelu-, urakka-, hankinta- ja palvelusopimukset, kun arvo on enintään 60.000 euroa.

Kuvaus

Teknisen toimialan tilayksikön tilajohtamisen toimintayksikkö vastaa Porin kaupungin tilojen hallinnoinnista.

Servio Oy on 12.12.2022 päivätyllä tarjouksessa tarjonnut hissien ovi- ja nosturilaitteiden ylläpitopalvelua, jonka työn sisältö on pääkohdittain huoltosopimuksen kilpailuttaminen, määräaikaistarkastuksien hallinnointi ja seuranta, kunnossapidon laadunvalvonta sekä töiden kustannusten seuranta ja valvonta.

Lisäksi hissien turvallisuutta säädellään mm. hissiturvallisuuslailla.

Hissiturvallisuuslain 45 § Hissityötä tekevän ammatilliset perusvaatimukset: Kaikkien hissityötä ja uuden hissin asentamistyötä tekevien henkilöiden tulee olla tehtävään opastettuja ja hissiturvallisuutta, sähköturvallisuutta ja työturvallisuutta koskeviin vaatimuksiin perehtyneitä. Edellä 38 §:n 2 kohdassa tarkoitetulla itsenäisesti hissitöitä tekevällä tai valvovalla on oltava hissitöihin soveltuva ammatillinen tutkinto tai koulutus ja vähintään puolen vuoden pituinen riittävän laaja-alainen työkokemus hissitöistä taikka kolmen vuoden työkokemus hissitöistä ja riittävät alan perustiedot.

50§ mukaan Hissin haltijan on huolehdittava siitä, että hissin pysymiseksi jatkuvasti turvallisena laaditaan huolto-ohjelma hissin huoltamiseksi määrävälein. Hissin haltija vastaa myös siitä, että huolto-ohjelmaa noudatetaan

54§ mukaan nosto-oven haltijan on huolehdittava siitä, että nosto-ovi pidetään säännöllisellä huollolla ja kunnossapidolla turvallisena sen käyttöiän ajan. Vikaantumisesta, vaurioitumisesta tai kulumisesta aiheutuva vaara tulee poistaa. Ohjausjärjestelmän ja turvalaitteiden tulee toimia virheettömästi. Nosto-oven haltijan on varmistettava, että nosto-ovesta ei aiheudu vaaraa kenenkään hengelle, terveydelle tai omaisuudelle.

Servio Oy:lla on voimassa oleva konsulttivakuutus ja toiminnan vastuuvakuutus. Toimittajarekisterin 2023 kiinteistöjen kuntoarvion palvelualueella Servio Oy on puitesopimuskumppani. Servio Oy on palveluyritys, joka tarjoaa asiantuntijapalveluita hissi-, ovi-, liukuporras- ja liukukäytävälaitteisiin liittyvissä asioissa. Töiden suoritusaika on vuosien 2023-2024 aikana.

Päätös

Päätän edellä mainituin perustein,​ että hissien- ovi- ja nosturilaitteiden ylläpitopalvelut v. 2023-2024 tilataan Servio Oy:ltä. Hankinnan kokonaisarvo on tämänhetkisen hissien sekä ovi- ja nosturilaitteiden laitekannan mukaan v. 2023-2024 osalta noin 30.000 €.

Allekirjoitus

Jouni Salonen, tilajohtamisen toimintayksikön esimies, tekninen toimiala

Organisaatiotieto

Tilayksikkö