§ 1 Kuntakokeilun maahanmuuttajapalveluiden työllisyysasiantuntijan valinta

Lataa 

PRIDno-2023-92

Päätöspäivämäärä

10.1.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Työhastattelut pidettiin 3.1.2023 ja haastattelijoina toimivat työllisyyspäällikkö Jenni Ketonen, palvelupäällikkö Arto Saarinen ja TYP-päällikkö Hannele Tuomainen. Haastatteluihin kutsuttiin 5 henkilöä mutta 1 henkilö jätti tulematta. Haastatteluiden jälkeen 1 hakijoista veti hakemuksensa pois. Valintapäätöksen perusteina ovat haastattelussa saatu käsitys henkilön soveltuvuudesta työllisyysasiantuntijan tehtävään sekä aiempi työ- ja koulutuskokemus, jotka antavat parhaan mahdollisen asiantuntemuksen ja valmiudet uudessa tehtävässä menestymiselle. 

Kuvaus

Työllisyyden kuntakokeilussa oli haettavana maahanmuuttajapalveluiden työllisyysasiantuntijan määräaikainen paikka. Haku oli ajalla 29.11.-13.12.2022. Hakijoita oli 14 henkilöä, joista 12 täyttivät koulutusvaatimuksen. Haastatteluihin kutsuttiin 5 hakijaa, joiden koulutustausta ja työhistoria olivat tehtävään parhaiten soveltuvat. Kelpoisuusehtona oli soveltuva ammattikorkeakoulututkinto tai vastaava aiempi opistoasteinen tutkinto.

Kuntakokeilun maahanmuuttaja-asiakkaiden monialaisissa palveluissa yhdistetään kunnan ja TE-toimiston palvelut kotoutumisvaiheessa oleville maahanmuuttajille sekä niille vieraskielisille työnhakijoille, jotka tarvitsevat erityistä tukea palveluissaan. Asiantuntijan työ koostuu työnhakija-asiakkaiden neuvonta- ja ohjaustyöstä sekä viranomaisyhteistyöstä organisaation sisällä ja sidosryhmien kanssa. Asiantuntijoilla on omat asiakkaat, joiden palveluprosessin koordinoinnista he vastaavat.
 

Päätös

Kuntakokeilun maahanmuuttajapalveluiden työllisyysasiantuntijan määräaikaiseen tehtävään (31.12.2024 saakka) valitaan yhteiskuntatieteiden maisteri[peitetty]. Valintapäätöksessä painottui hänen monipuolinen kokemuksensa maahanmuuttaja-asiakkaiden kanssa työskentelystä. Mikäli valittu ei ota paikkaa vastaan, 1.:lle varasijalle valitaan [peitetty] (HuK) ja 2.:lle varasijalle [peitetty] (yhteisöpedagogi, ammatillinen erityisopettaja).

 

Allekirjoitus

Jouko Hautamäki, vs.toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Kasvupalvelut- ja kaupunkisuunnitteluyksikkö